HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-22
Címlap / Őrület / Angol karácsony

Angol karácsony

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-22

Angliában már több mint ezer éve ünneplik a karácsonyt, ezért a szigetországban az európaitól teljesen eltérő szokások alakultak ki. A díszítéshez használt mályvarózsa, repkény és fagyöngy szimbólumok már a "sötét" középkorban meghatározóak voltak. 

 

A fagyöngyág alatti csókolózás például eredetileg pogány szokás volt. A karácsonyfa-állítás Viktória királynő uralkodása idején, a tizenkilencedik század közepén terjedt el - és a mai napig is nagy népszerűségnek örvend.

A karácsony Anglia legnépszerűbb ünnepe, és bár az ünnepi tradíciók nagy része évszázadokkal ezelőtt alakult ki, nagyon sok szokás származik az Egyesült Államokból is.

Karácsony estéjén családi kórusok énekelnek a szomszédoknak, a gyermekek pedig lefekvés előtt a kandalló vagy az ágy szélére akasztják hosszú harisnyájukat - remélve, a Mikulás (Santa Claus, más néven Father Christmas) reggelre ajándékokkal rakja tele azokat. A család ajándékai a karácsonyfa alatt kapnak helyet.

Az ajándékok kinyitása után a legtöbb család templomba megy, amit hagyományos ebéd követ. A fő fogás a töltött pulyka, de ezt libával vagy csirkével is lehet helyettesíteni, ha a pulyka nem férne be a sütőbe. Ezt húspogácsa követi, majd a híres szilvapuding, amelyet brandyvel flambíroznak. Délután még egy gyümölcsös-marcipános, cukormázzal bevont karácsonyi tortát is felszolgálnak. A délután másik nevezetessége a királynő karácsonyi üzenete, amelyet az összes tévé és rádió közvetít.

Anglia legnépszerűbb karácsonyfája London szívében, a Trafalgar téren található. Oslo városa 1947 óta minden évben egy óriási fenyőfát ajándékoz Londonnak, ezzel köszönve meg azt a segítséget, amit Anglia nyújtott Norvégiának a második világháború alatt.
 
 
[14714]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
Ha érdekel a természetes életmód, a környezetvédelem és az esszenciális olajok világa, vegyél részt Te is egy illatpartyn! /img/hirdetes/2019/okotrend.gif
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x