Pihenni szeretnél? - Akkor futás!
Címlap / Őrület / Pihenni szeretnél? - Akkor futás!

Pihenni szeretnél? - Akkor futás!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

A térdhajlítás, így a séta rendkívül megerőltető, ellenben a futás kisebb energiabefektetést igényel? Igaz lehet? Persze, a Holdon! 

Az MIT kutatásai szerint a futás sokkal kényelmesebb, és kevésbé  fárasztó. Természetesen csak a Holdon. Az űrhajósok életkörülméníeit, mozgását vizsgálva találkozhatunk  az exoskeleton fogalmával, ami egy különleges anyag. Ez a speciálisan kialakított üvegszálas anyag az űrben való mozgási lehetőségeket imitálja. Nem csupán az űrhajózásban használják, hanem  súlyos, vagy középsúlyos mozgássérülteknél is alkalmazzák a terápiás és felmérő foglalkozásokban.

A exoskeleton tesztjei szerint - mint az az Sg.hu is hírül adta -, és korábbi űrhajósok elmondásai alapján megállapítható a Holdon kényelmesebb és kevésbé fárasztó a futás. Ennek legfőbb oka, hogy az űrruha és maga a Hold környezete egy furcsa gravitációs tér, amely nagyban eltér a Földtől, így a Holdon való séta rendkívül fárasztó. Maga a térd behajlítása sok energiabefektetést igényel. Ellenben a futás sokkal könnyebb, mivel az űrruha energiát takarít meg és tart vissza. Így minden egyes szökkenésre rásegít.

A futás természetesen a Földön is nagyon egészséges.  Igen gyakran már csak komoly tüdő vagy érrendszeri problémákkal kezdik el alkalmazni mindennapjaikban az érintettek. Ugyan a futás folymata fárasztó, de az egészséges mennyiségű testmozgás, ami napi  1-  1,5 órára tehető, hozzájárul a békésebb alváshoz, a belső harmónia megteremtéséhez, így a JÓ alváshoz és relaxációhoz is.

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1203 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x