Margherita, az étlap királynője
hirdetés
Címlap / Őrület / Margherita, az étlap királynője

Margherita, az étlap királynője

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-21

Manapság az egyik legközkedveltebb ennivaló, amelyet szinte kivétel nélkül mindenki szeret, az a PIZZA. Ki hússal, ki zöldséggel, valaki vastagon, valaki vékonyan, de egy a lényeg, pizza legyen!  

 

Rendezvénynaptár

Tudtad, hogy a pizza története az időszámításunk előtti I. századra nyúlik vissza? A Kr. u. 79-ben elpusztult Pompei maradványai között a régészek olyan üzletek nyomaira bukkantak, amelyek a modern pizzériák elődjeinek tekinthetők.

Az akkoriban készített pizzák, viszont még nem olyanok voltak, mint az napjainkban ismerete. Eredetileg a pizza kenyértésztából gömbölyített, lapított, különböző zöldségekkel megrakott lángos volt. Paradicsom helyett mézzel kenték meg. A paradicsom használata csak a 18. századtól terjedt el, kifejezetten Nápoly szegénynegyediben.
 


Éljen a királyné!
A modern pizza feltalálását nápolyi Raffaele Espositónak tulajdonítják, aki az 1780-ban alapított - és ma Pizzeria Brandi néven még mindig működő - Pietro e basta cosi sütödében dolgozott.
1889-ben a szavojai I. Umberto király és Margherita királyné látogatásának alkalmából különleges pizzát készített. A pizza az olasz trikolór színeiből épült fel: zöld (bazsalikom), fehér (mozzarella) és piros (paradicsom). Készítője a királynő után értelemszerűen Margherita pizzának nevezte el.
Ez volt tehát a legelső pizza, és innen ered sokak kedvenc pizzájának a neve.

Napjainkban már igen széles a palettája annak, hogy hogyan és milyen pizzát tudunk fogyasztani. A sarki árustól kezdve a mélyhűtött bolti pizzán át, a házhozszállított pizzáig minden kapható. Kérdés, kinek mire van ideje, pénze, no és hangulata!

Egy jó randinak mindig kitűnő alapot nyújt egy meghitt pizzériában fogyasztott kellemes vacsora! Érdemes kipróbálni!


 
 
[ 932 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x