Vigyázat! - Óvatosan, ha a Hold a Plejádokkal kéz a kézben...
Címlap / Őrület / Vigyázat! - Óvatosan, ha a Hold a Plejádokkal kéz a kézben jár

Vigyázat! - Óvatosan, ha a Hold a Plejádokkal kéz a kézben jár

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-20

Kedd este, vagyis ma, irány a szabad, csillagos ég alja! 

Különleges látványban részesülhetsz, ha a napnyugta után közvetlenül az égre pillantasz. Nemcsak a vékony holdsarló csodálható meg a szürkület színeivel borított égi háttér előtt, hanem a Plejádok (Fiastyúk) csillagai is kiegészítik a nem mindennapi látványt.

A Fiastyúk (Charles Messier katalógusában a 45-ös számú objektum) az ég egyik legszebb mély-ég objektuma. A halmaz több mint 100 csillagot tartalmaz, melyek közül 6-7 szabad szemmel is könnyen látható. A Hold fénye és az alacsony horizont feletti magasság mellett azonban inkább távcsövel érdemes megvizsgálni az égi mezőt. A holdsarló mellett várhatóan gyönyörű látvány lesz a Hold sötét oldalán világító hamuszürke fény, a Földünkről visszavert napfény által bevilágított holdi táj.

A napnyugtát követő egy órán belül látható szabad szemmel is jelenség. Akik tavaly lekésték az égi jelenséget, azok számára jó hírünk van. Idén még csodásabb lesz az égi opera, hiszen a Hold fázisát tekintve (éppen elmúlt csak az újhold) most gyengébb, sarlója vékonyabb így fénye kevésbé nyomja el a csillaghalmaz pompáját.

Ebben az időszakban egyébként nem árt nagyon vigyázni magunkra, mivel a Hold a Plejádok közelében sérülésekre hajlamosít, betegségekre tesz fogékonyabbá ma illetve a holnapi nap folyamán. Legyünk ezért mind az utcán, munkahelyen, mind otthonainkban óvatosak, körültekintőek!

Forrás: hirek.csillagaszat.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1079 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x