Megkezdődött a háború?! - Robotok az ember ellen
Címlap / Őrület / Megkezdődött a háború?! - Robotok az ember ellen

Megkezdődött a háború?! - Robotok az ember ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

A jövő a robotoké. Ez persze sokak szerint etikátlan, mások szerint veszélyes. Mégis a tervezők kitartanak az elengedhetetlen jelző mellett. Mi az igazság? 

A robotok a legtöbb esetben nagyon készséges kis kütyük, nehéz mésképp fogalmazni hiszen helyettesíthet háziállatot, csomagküldőt vagy éppen védelmi berendezést. A robottechnológia különlegesség, ezek nem holmi járgányok, hanem intelligens megoldások. A SWORDS névre hallgató csodarobotokat az amerikai hadsereg fejlesztette ki. Sokáig a legfejlettebb technológiának gondolták. Most viszont üröm az örömben, hogy ezek a robotok is képesek meghibásodni. Nem egy szimpla műszaki hibát jeleztek, vagy leálltak, hanem a robotok egész egyszerűen saját gazdáik, amerikai katonák ellen fordultak, mesélte egy konferencián a projekt egyik vezetője, Kevin Fahey.

Nem véletlen, hogy az incidens nagy rémületet kelt, nem kell a mozikig vagy a sci-fi filmekig elmennünk ahhoz, hogy rémületet keltsen bennünk egy tárgy, egy empátia nélküli, egy etikai érzék nélkül mozgó és lövöldöző mechanikai eszköz támadása.
Fahey az incindens mögött elektromágneses elven alapuló fegyver kölcsönhatását sejti, de nem tartja kizártnak, hogy repülőről  ismeretlen személyek szoftveresen manipulálták meg a robotokat. Sajnos pontosabb magyarázat nincs, s így a csodafegyverek aludni, pihenni kénytelenek az ügy tisztázásáig. A katonák sajnos elvesztették bizalmukat a robotokban. Bár senki sem sérült meg, de egy újabb bevetésre ezért akár évtizedeket is várni kell!

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1050 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x