Intelligencia és szex! Hódíts az eszeddel, és szerezz hatalmat...
Címlap / Őrület / Intelligencia és szex! Hódíts az eszeddel, és szerezz hatalmat a testeddel!

Intelligencia és szex! Hódíts az eszeddel, és szerezz hatalmat a testeddel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A férfiak az okos nőket szeretik? Attól függ, ki az a nő! A feleség tudjon háztartást vezetni, gazdálkodni, legyen szigorú, erényes, és mindenek előtt engedelmes az urával szemben.  

Ezek voltak az elvárások a nőkkel szemben évszázadokon át. Az, hogy okos, művelt legyen, nem volt követelmény, sőt! Egyes korokban szigorúan tiltották is, hogy a nők tanuljanak, művelődjenek.

Ellenben mindig volt igény arra, hogy a férfiak ne csak maguk közt, hanem hölgyek társaságában is szórakozhassanak, és ez nem feltétlenül jelentette a szexet. Az alantas vágyak gyors kielégítésére ott voltak a rabszolgák, később a cselédek, szolgálók, olcsó nőcskék.

HarmoNet tipp: Női szerepek>>>

A szellemi szórakozás, a művelt hölgyekkel való társalgás egy magasabb szintű igény volt, és a kereslet megteremtette a kínálatot is.
Hetérák, kurtizánok, gésák. Mindannyian hallottunk már róluk. Ezeket a hölgyeket első sorban eszükért, műveltségükért, művészi képzettségükért, kellemes társaságukért szerették a férfiak, és bármennyit hajlandóak voltak megadni értük – nem a testükért, az eszükért!

Az erotikusan túlfűtött szajha>>>

„A vágy az elmében keletkezik”
Mondta a 16. században élt Veronica Franco, a leghíresebb velencei kurtizán, aki vagyonokat keresett azzal (is), hogy beszélgetett gazdag, befolyásos ügyfeleivel. A gyönyörű hölgy társaságát a férfiak elsősorban műveltsége és esze miatt keresték. Veronica nem csak kurtizán, hanem költőnő is volt, akinek műveit kiadták egy olyan korban, amikor nőknek még írni és olvasni is tilos volt.

Egy másik közkedvelt hölgy egészen a császári trónig beszélgette el magát: Theodora, a 6. században élt táncosnő és örömlány kimagasló intelligenciájának és ambíciójának köszönhetően a trónörökös Justinianus felesége lett, aki még a törvényeket is megváltoztatta, hogy feleségül vehesse beszélgető partnerét. Theodora végül bizánci császárné lett, és a politikában is meghatározó szerepet vállalt.

Kelet-Európa asszonyai>>>

Az ókor leghíresebb hetérája pedig minden kétséget kizáróan Aszpázia.
A kimagaslóan művelt társalkodó hölgy, aki szónoki képességével és tehetségével mindenkit felülmúlt. Az okos hölgy egész Athén szellemi elitjét maga köré vonzotta, és a társasági élet középpontja lett. Zenei, énekes és táncos képzettsége mellett kifinomult, szellemes beszédével mindenkit elkápráztatott. Nem kisebb személyiség vette feleségül, mint az első számú államférfi és hadvezér, Periklész. Állítólag Periklész beszédeit felesége írta, politikai lépéseit ő sugallta, és férje mindenben kikérte tanácsát. Athén minden szónoki babérokra vágyó férfija Aszpáziához járt tanulni, még Szókratész és tanítványai is gyakran felkeresték a zseniális asszonyt.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3659 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x