A látásodon vagy a szemléleteden kell javítani? - Villámalkotások...
Címlap / Őrület / A látásodon vagy a szemléleteden kell javítani? - Villámalkotások a fogyatékosság optikájáért

A látásodon vagy a szemléleteden kell javítani? - Villámalkotások a fogyatékosság optikájáért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Egy kiemelkedő összefogás, melynek háziasszonya Jakupcsek Gabriella. Jobb látás, tisztább szemlélet. 

Opticnet Szemléletjavító Szalon
Április 15-én Szemléletjavító Szalont nyitott Budapesten a magyar optikusokat tömörítő Opticnet. A néhány órás akció keretében a Kézenfogva Alapítvány 100 értelmi és halmozottan fogyatékos pártfogoltja festett képeket az egyesüléstől adományként kapott szemüvegében. A megmozdulással arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy jobban elfogadjuk a fogyatékkal élő embereket és a megváltozott munkaképességű társainkat.  Az Opticnet partnerei országszerte mintegy 10 millió forint értékben adományoztak szemüveget a rászorulóknak.

A fogyatékos embereket még ma is nehezen fogadja be a társadalom. Téves elképzeléseink vannak a képességeikről. Sok egészséges embernek az is problémát jelent, hogy nem tudja: mit tehet azért, hogy a rászorulók ne elszigetelten éljenek. A magyar optikusokat tömörítő Opticnet jótékonysági akciójával nekik szeretne példát mutatni: saját erejéhez mérten bárki tehet a fogyatékosok elfogadásáért.

Az egyesülés országszerte közel 10 millió forint értékben adományozott szemüveget a rászorulóknak. Az 500 szemüvegkeretet és a szemüveg elkészítéséhez szükséges vizsgálatokat az Opticnet tagok az ország különböző pontjain, az általuk kiválasztott szervezetnek ajánlották fel, melyek között nyugdíjas otthonok, kisegítő intézmények egyaránt megtalálhatóak. Az 1000 szemüveglencse a Hoya Lens Hungary Zrt. adománya.

HarmoNet tipp: Tökéletes látás szemüveg nélkül >>

Adományok
A látást javító adománnyal egy időben az Opticnet felhívást intézett a magyar lakossághoz: tanulják meg másképp látni a fogyatékkal élő embereket. Ennek érdekében rekordkísérletbe illő művészeti eseményt szerveztek Szemléletjavító Szalon címmel. Az eseményen vehette át a Kézenfogva Alapítvány 100 értelmi és halmozottan fogyatékos fiatal pártfogoltja az új szemüvegét. A fiatalok az adományként kapott szemüvegben villámalkotásokat készítenek. A képeiken keresztül szeretnék megértetni a nem fogyatékos emberekkel, hogy ők is alkotni, a szépet meglátni képes emberek. Az alkotásokból kiállítást nyílik május 1-én Budapesten az ’56-osok terén (a volt Felvonulási tér) a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el  kampányának nyitó rendezvényén „Ha az én szemüvegemmel látnál...” címmel.

„Félelmeink és előítéleteink miatt szigetelődnek el sérült embertársaink. A fogyatékos emberek sokszor halmozottan hátrányos helyzetűek, többüknek látási problémáik is vannak, mely még inkább nehezíti társadalmi integrációjukat. A felismerést tett követte: országos jótékonysági akciót hirdettünk, és életre hívtuk a Szemléletjavító Szalont. Az adományozott szervezetek visszajelzéséből ítélve, már nem voltunk eredménytelenek” – mondta Bácskai László az Opticnet Hungary Egyesülés vezetője. Kalmár Judit a Kézenfogva Alapítvány program koordinátora hozzáfűzte, hogy „alapítványunk az értelmi fogyatékos és az egészséges emberek párbeszédét szeretné elősegíteni. Ezért örömmel fogadtuk az Opticnet kezdeményezését, hiszen akciójuk által egy lépést megint tehetünk a tudatlanság, a nemtörődömség, az előítéletek és a félelem által kialakult társadalmi tényezők megváltoztatásához, a sérült embertársaink elfogadásáért.”

Klenovszki Tímea

Hogy tisztán lásd minden napodat: Harmóniakártya >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1426 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x