Vakon is megy? - Megdöbbentő, interaktív élménytár a vakok...
Címlap / Őrület / Vakon is megy? - Megdöbbentő, interaktív élménytár a vakok hétköznapi életéről

Vakon is megy? - Megdöbbentő, interaktív élménytár a vakok hétköznapi életéről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Árny alatt címmel egy különleges, mindenki számára tapasztalható, átélhető kiállítás nyílik a fővárosban. Milyen az élet árnyékok között, látás, vagy éleslátás nélkül? Egy megdöbbentő megtapasztalás! 

Interaktív kiállítással mutatják be a vakok hétköznapi életét a látóknak a főváros XVII. kerületében. Az "Árny alatt" című kiállítás június közepéig várja az érdeklődőket a Gregor József Általános Iskola melletti épületben.

"Árny alatt" - interaktív kalandozás a sötétben címmel nyílt meg Rákosmentén az a kiállítás, amely animátorok segítségével mutatja be a vakok hétköznapi életét a látó közönségnek. A Gregor József Általános Iskola használaton kívüli épületében két részre osztották a tárlatot. Az egyik részben olyan tárgyakat mutatnak be, amelyek megkönnyítik a vakok mindennapjait. Ilyen például a a braille-írógép, a beszélő számítógép, a dombortérkép vagy a vakoknak készült dominó. A kiállítás másik felében pedig teljes sötétségben tapasztalhatják meg a látók, mit érzékel, tapint, szagol és hall az erdőben, a mezőn, a tóparton, egy lakásban vagy egy forgalmas úttesten átkelve egy világtalan ember. A csoportokat az egyik részben egy látó, a másikban pedig egy látássérült vezető kalauzolja az épületben - mondta Elekes Zoltán, a kiállítás szervezője.

A kiállítás apropója egy önkormányzati döntés, melynek értelmében a jövő tanévtől a XVII. kerületi önkormányzat saját intézményei útján kívánja biztosítani a helyi, fogyatékossággal élő gyermekek ellátását. Nemcsak a látás-, de a hallás-, mozgás- és értelmi sérült fiatalok beilleszkedését is szeretnék segíteni. Ennek a kiállításnak is az a célja, hogy az iskolások kétszer 40 perc alatt saját maguk is kipróbálhassák, átérezhessék, milyen lehet egy vak gyerek élete. A szervezők abban bíznak, hogy a személyes tapasztalattal könnyebben el lehet érni a legkisebbeknél a szemléletváltást. Az önkormányzat ennek érdekében magára vállalta az összes költséget, és egyben a XVII. kerület valamennyi iskoláját meghívta a kiállításra. A diákoknak és a pedagógusoknak ingyenes a belépés, a jegyek egyébként 500 forintba kerülnek - tette hozzá Elekes Zoltán.

A kiállítás jellegéből adódóan kizárólag előzetes bejelentkezéssel tudják fogadni a csoportokat. Érdeklődni a www. rakosmente. hu internetes oldalon keresztül lehet.
Megtekinthető: április 15. - június 15.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1010 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x