Ellenállhatatlanul belezúgtál? A szerelem kémiájának áldozata...
Címlap / Őrület / Ellenállhatatlanul belezúgtál? A szerelem kémiájának áldozata vagy - Csábíts Te is!

Ellenállhatatlanul belezúgtál? A szerelem kémiájának áldozata vagy - Csábíts Te is!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

Már napok óta csak rá gondolsz? Remegve várod, hogy találkozzatok? Vigyázz! Lehet, hogy most tavasszal nem is szerelembe, hanem egy férfi feromon csapdájába estél! Honnan tudhatod? 

A drezdai egyetemen több mint 200 nő részvételével tesztelték egy férfi feromonokat tartalmazó új hajformázótermék hatását. A kísérlet igazolta, hogy a terméket használó férfiak, fokozottan vonzóbbá, szexisebbé váltak a nők szemében, így ismét igazolást nyert az élővilágot kutató tudósok által már korábban is bizonyított tény: a szerelemben igenis fontos szerepe van a kémiának.

Március végétől már Magyarországon is kapható olyan férfi hajformázó termékcsalád, amely nemcsak extrém tartást biztosít a hajnak, de a nőket láthatatlanul vonzó feromonokat is tartalmaz. 

Szinte mindannyian éreztünk már váratlanul ránk törő, megmagyarázhatatlan vonzódást egy olyan férfi iránt, akivel szinte nem is ismertünk. Szerelem első látásra? A témával foglalkozó tudósok szinte azonnal pontosítanak: inkább szerelem első szaglásra.

De hogyan is működik a szerelem kémiája, azaz mi a szerepe a feromonoknak a párválasztásban?

A feromon elnevezés két görög szó, a pherein (vinni) és a hormon (serkenteni) szavakból származik. A feromonok olyan kémiai anyagok, amelyeket a szervezet termel, és a levegő útján terjedve egy másik egyed viselkedését meghatározó módon befolyásolják. Különösen fontos az élővilágban a szexferomonok szerepe, hiszen ezek a vegyi alapon működő hormonok felügyelik a különböző fajok egyes egyedei közötti szexuális viselkedésformákat.

Bizonyos lepkék például akár több tíz kilométeres távolságból is képesek párt választani a feromonok segítségével. Az ázsiai elefántok estében pedig a hímek által kibocsátott illat jelzi az adott egyed „státuszát" a csordában: az idősebb, „férfiasabb" hímek szaga sokkal vonzóbb a nőstények számára, mint a „tapasztalatlan" fiataloké. És nem véletlen az sem, hogy a nőstény vaddisznók, miért kutatnak szarvasgomba után: a növény illatában észlelhető a vadkanok által termelt, párzásra csábító feromon.

Csapda a nőknek

A feromonok segítségével mi, emberek is bocsátunk ki félreérthetetlen illatjeleket, melyek tudat alatti vonzódást, vágyat, izgalmat váltanak ki az ellenkező nem képviselőiben. Az első emberi feromon, amit felismertek, az Androstenone volt, amelyet a férfiak bocsátanak ki, hogy a nőkre gyakoroljanak hatást.

A drezdai egyetemen több mint 200 nő részvételével tesztelték a férfi feromonokat. A kísérlet igazolta, hogy azok a férfiak, akik feromonos termékeket használtak fokozottan vonzóbbá, szexisebbé váltak a nők szemében. Ezek a termékek nemcsak a férfiak frizurájából hozzák ki a legtöbbet, hanem ellenállhatatlanul vonzóvá is teszik használóikat.

Teszteld magad: te hogyan viselkedsz, ha a feromonok csapdájába esel?

Bár a férfiak által kibocsátott feromonokat tudatosan nem érzékeljük, az illatra válaszként adott metakommunikációnk, gesztusaink könnyen elárulhatják vonzalmunkat. Ha kíváncsi vagy arra, te hogyan reagálsz, ha ellenállhatatlanul vonzónak találsz egy férfit: töltsd ki tesztünket!

Beléestél, vagy a feromonba? Honnan tudhatod? Nézz be a táskájába és a fürdőbe!

www.feromonteszt.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3662 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x