Mi a kedvenc illatod? Megmondom ki vagy! - Illat toplista
Címlap / Őrület / Mi a kedvenc illatod? Megmondom ki vagy! - Illat toplista

Mi a kedvenc illatod? Megmondom ki vagy! - Illat toplista

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Mondd meg, mi a kedvenc illatod, megmondom ki vagy! Akár ez is lehetne a mottója egy Nagy Britanniában készített felmérésnek, amely során arra voltak kíváncsiak, hogy az emberek milyen illatot szeretnek leginkább. 

A kutatásra a Sky News brit tévécsatorna hírportálján került sor, ahol 4300 embert faggattak kedvenc illatukról.

Az első három helyezés a papírformát igazolta, vagyis tökéletesen megfelel a britekről alkotott sztereotípiáknak. Elsősorban – 20 %-os eredménnyel végzett az élen – a frissen vágott fű illatát kedvelik a szigetországiak. Nem meglepő, hogy a gyep hazájában a pázsit illatával semmi más nem konkurálhat. Második helyre szorult a mindenhol méltán népszerű virágillat, ami talán a föld bármely más pontján simán győzhetett volna, itt a megkérdezettek csupán hatoda szavazott erre. Harmadikként dobogós helyet ért el az eső illata, ami megint csak teljességgel érthető, hiszen talán ez az a másik dolog, amiről híres – vagy inkább hírhedt – Anglia.


„Odaát állandóan esik az eső!” hallhatjuk bárhol a kontinensen, ha a britekre terelődik a szó. Az eső illatát tehát a megkérdezettek 11 %-a szereti leginkább, amivel éppen, hogy csak megelőzi a 10 %-ot elért fokhagymát. Ez már annál meglepőbb, hiszen idehaza lehet, hogy enni szeretik az emberek az egészségesnek tartott gumót, de a szagától ha lehet szívesebben tartanánk távol magunkat, és lehetőleg azok is kerüljenek el, akik ettek belőle az elmúlt napon. De hát ízlések és pofonok ugye… 


A felmérésben következő a frissen sült meleg kenyér illata lett, amit 6 % írt az első helyre, a válaszadók 4 %-a viszont a frissen mosott ágynemű illatát támogatta. A futottak még kategóriában meg kell még említenünk a tenger, a sült szalonna, a csokoládé valamint a hagyományos angol ételnek számító „fish and chips” – hal sült krumplival – illatát is. A legnagyobb meglepetés, hogy a gőzölgő tea illatát egyetlen brit sem tartotta méltónak a győzelemre, pedig ezt elvárhattuk volna a nagy teázási hagyományokkal bíró ország lakóitól, hiszen hosszú évszázadokon keresztül szolgálták fel a különleges forralt nedűket az úri szalonokban. Sebaj, legalább bizonyságot nyert, hogy nem minden sztereotípia igaz minden élethelyzetben. 

A kérdés csupán annyi, hogy a felmérést megrendelő fertőtlenítőszereket gyártó cég hogyan is tudja majd hasznosítani az innen nyert eredményeket. A virágillatú felmosó szer persze nem újdonság, a fű illetve az eső illatát árasztó már eredeti lenne, de kötve hiszem, hogy el lehetne adni akár fokhagyma, akár „fish and chips” szagú fertőtlenítőszereket. Hacsak nem kooperál a cég az sertéslobbival, és étvágycsinálóként sült szalonna illatú tisztítószereket kezd forgalmazni, amivel szalonna vásárlására is ösztönzi a derék brit vásárlókat. Hajrá!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3964 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x