HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-19
Címlap / Őrület / A lágy kontaktlencse magyar találmány

A lágy kontaktlencse magyar találmány

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-19

A világon először magyar tudós készített egész napos viseletre alkalmas kontaktlencsét. A lágy és kemény változatoknak egyaránt megvan a maga tábora. 

 

A világon először magyar tudós készített egész napos viseletre alkalmas kontaktlencsét. A lágy és kemény változatoknak egyaránt megvan a maga tábora. Ki-ki a szerint választhat a gondos ápolást igénylő, illetve eldobható lencsék között, hogy milyen alkalmakkor viseli, mennyire akar "vacakolni" a tisztítással.

A kontaktlencse (régies nevén kontaktüveg) a szem fénytörési hibáinak korrigálására szolgáló optikai eszköz, melyet közvetlenül a szemre helyezve viselnek. 1827-ben merült fel egy fizikusban, hogy bizonyos látási hibák ily módon javíthatók lennének. 1888-ban megszületett az első, a szemgolyó teljes felszínét borító kontaktüveg - mint neve is mutatja - üvegből.

Az első kontaktlencse csak egészen ritka esetben és meglehetősen rövid ideig volt használható. Jelentős áttörést hozott, amikor 1959-ben Győrffy István professzor, a II. számú Szemklinika akkori igazgatója a világon elsőként egy speciális műanyagból, a szem ínhártyáját szabadon hagyó, csak a szaruhártyára illeszkedő kontaktkagylót készített, amely már csaknem egész napos viselésre is alkalmas volt. Nagy út vezetett e kezdeti lépésektől a mai lencsékig.

Ma már ott tartunk, hogy kontaktlencsében is lehet biztonságosan és kényelmesen aludni. Na persze nem mindegyikben. Talán hihetetlenül hangzik, de van megoldás: a CIBA Vision által kifejlesztett Focus Night&Day kontaktlencse. Szervezetünkben a szemünknek is szüksége van oxigénre a problémamentes működéshez.

A kontaktlencsék hosszú távon való használatának eddigi fő akadálya a nem megfelelő mennyiségű oxigén-áteresztés volt. A reggeli szaruhártya-duzzanat a Focus Night&Day esetében nem nagyobb, mint lencse viselése nélkül. Ez azt jelenti, hogy az egyedülálló és legmodernebb Lotrafilcon alapanyagából adódóan ez a lencse a szemünk működéséhez szükséges oxigénmennyiséget alvás közben is átengedi, ezért a folyamatos, 30 napig tartó viselés során is megőrzi szaruhártyánk egészséges állapotátA kontaktlencse viselők körében gyakori fertőzéses szem-betegségek a gyakori kivétel betétel miatt van.

Ilyenkor baktériumok kerülhetnek a szembe a külvilágból, amelyek természetesen növelik a gyulladások kockázatát. A Focus Night&Day viselése esetén csupán havonta két alkalommal nyúlunk a szemünkhöz, töredékére csökkentve ezzel a fertőzésveszélyt. Jó hír ez a későn kelőknek is: nem kell többé a reggeli rohanásban a fertőtlenítés és behelyezés időigényes napi procedúráján átesniük. Programjainkat és időbeosztásunkat nem kell minden nap a kontaktlencse beillesztéséhez igazítani.

A CIBA Vision Focus Night&Day három lencsepáros 6 darabos kiszerelésben kapható, vagyis egy dobozban 3 hónapra való lencsét találunk. Használatával jelentősen spórolhatunk a fertőtlenítő folyadékok, gyulladáscsökkentő cseppek árán is. Az Atlantában lévő CIBA Vision az optikai és szemészeti kutatásban, fejlesztésben és gyártásban világelső vállalat. Ide tartoznak a kontaktlencsék, különböző szemészeti berendezések és eljárások, valamint optikai kiegészítő termékek. A CIBA Vision termékek a világ több mint 70 országában vannak jelen, természetesen Magyarországon is.

A cég Internet honlapján a www.cibavision.com, illetve a www.cibavision.hu címeken még több érdekes információval szolgálhatunk.

Aki pedig nyerni szeetne ilyen lencsét, játsszon a Harmóniakártyán!

A CIBA Vision, a Novartis optikai és szemészeti termékekért felelős divíziója. A Novartis a világ vezető multinacionális egészségügyi cégcsoportja, amely a gyógyszergyártás-, egészségügyi termékek-, a szemészet-, valamint az állategészségügy területén rendkívül kiterjedt tevékenységi körrel rendelkezik. A bázeli székhelyű Novartis több mint 66.000 munkatársa 140 országban áll az egészségügy szolgálatában.

További információért kérjük keresse fel honlapunkat, a www.novartis.com-ot.

További információért kérjük hívja Nyárádi Anikót a 250-83-51-es telefonszámon
 
 
[5561]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
Ha érdekel a természetes életmód, a környezetvédelem és az esszenciális olajok világa, vegyél részt Te is egy illatpartyn! /img/hirdetes/2019/okotrend.gif
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x