Az ideális munkaasztal - Szórakoztat, megetet, kielégít!
Címlap / Őrület / Az ideális munkaasztal - Szórakoztat, megetet, kielégít!

Az ideális munkaasztal - Szórakoztat, megetet, kielégít!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Az ember törekszik az előrelépésre nap mint nap, és vannak olyan exibicionisták, akik saját agyszüleményeiket ország világ elé tárják. Ennek legegyszerűbb módja, ha elindulnak egy olyasféle versenyen, mint a Designer’s Workstation 2008, azaz a munkaállomások tervezőinek versenye. 

’iTable’ és társai, avagy ahogy a fejlesztők elképzelik a jövő munkaállomását
Az évről évre megrendezésre kerülő megmérettetésen a magukat legkreatívabbnak tartó fejlesztőmérnökök indulnak, hogy elhódítsák a trófeát. Az idei kiállítás és verseny is néhány lélegzetelállító darabbal lepte meg a bírákat és a közönséget. A fókuszban természetesen az ideális munkahely megteremtése állt idén is, a versenyre a világ minden tájáról érkeztek nevezők egyedi tervezésű íróasztalaikkal, munkaállomásokkal, munkahelyekkel. A bírák között olyan nevek szerepeltek, mint Piero Lissoni és Stefano Giovannoni. Hiába no, az olaszok egy valamihez értenek a pizza készítésen túl, és az a dizájn. 

Az idei verseny talán legérdekesebb ötlete az Inkubátor névre hallgató újdonság, amely leginkább a régi irattároló szekrényekre, illetve könyvtári tömörraktárakra hasonlít. Tervezője, Honfay Lui a munkaállomást a mostani trendnek megfelelően álmodta meg, hasonlóképpen az iPod-hoz, elektronikus berendezések is helyet kaptak az igen helytakarékos munkaállomásban. Az egyes munkaasztalok oldalirányban mozgathatóak, mely által különféle kombinációk is kialakíthatók belőlük az irodaházban. Igazán zsúfolt helyeken működhetnek ténylegesen úgy, mint a hajdani kurblival mozgatható könyvespolcok, ahol mindig csak két polc között lehetett egyszerre bemenni. 

A díjazottak között volt még a ’Tree Table’, azaz fa asztal. Természetesen nem egy egyszerű hagyományos fából készült asztalkára kell gondolni, hanem ahogy az a képen is látszik leginkább egy fára hajazó asztalról van szó, ahol helyet kapott a monitoron és a számítógépen kívül minden munkához elengedhetetlen egyéb eszköz is. Akadtak a nevezők között olyanok is, akik pilótafülkéhez hasonló munkaállomást terveztek, míg egy másik lelkes dizájner az ipari üzemekből inspirációt véve futószalagra hasonlító formavilággal látta el bútorát. 


Látható tehát, hogy az elmés megoldásoknak nincs határa, és most ízelítőt kaphatunk abból, hogy 10-15 év múlva hogyan, milyen körülmények között fogunk dolgozni. Vagy így lesz, vagy sem, mindenesetre figyelemreméltó elképzelések születtek az idei dizájner versenyen.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2064 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x