Tényleg létezhetnek a Marslakók? A NASA legújabb bizonyítékai...
Címlap / Őrület / Tényleg létezhetnek a Marslakók? A NASA legújabb bizonyítékai a lehetséges marsi életre

Tényleg létezhetnek a Marslakók? A NASA legújabb bizonyítékai a lehetséges marsi életre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Az Észak Amerikai Űrkutatási Ügynökség tudományos munkatársai megerősítették azt a hírt, hogy az ez év május 25-én marsotért amerikai Phoenix elnevezésű úrszonda vizet talált a vörös bolygó felszínén. Természetesen nem kell rögtön óceánokra gondolni, de azért érdemes tovább olvasni. 

A Phoenix űrszondát még 2007 augusztusában, egy évvel ezelőtt indították útnak a floridai Cape Canaveralban található Kennedy űrközpontból egy Delta-2 rakéta segítségével. Közel 10 hónapos utat megtéve érte el szomszédunkat, a Mars bolygót. Küldetésének legfőbb célja, hogy kőzetmintákat gyűjtve segítse a kutatók munkáját a későbbi emberi marsraszállás küldetésének megtervezésében, valamint adatokat szolgáltasson a vörös bolygó anyagáról, az élet esetleges nyomairól, lehetőségéről. A szonda ellentétben a két korábbi társával – Spirit és Opportunity – nem képes helyváltoztatásra a bolygó felszínén, azonban elődeinél kifinomultabb és nagyobb tömegű műszerekkel rendelkezik.

A sikeres leszállást követő első napjaiban az űrszonda a műszerek kalibrálásával foglalkozott, majd panorámaképeket készített a landolás helyszínének környezetéről. A második Marson töltött hét végén kezdte meg a szonda a kőzetminták begyűjtését, amelynek gyors elemzését is elvégzi, és az adatokat azonnal továbbítja a NASA houstoni központjába. Az áttörésre egészen a 64. napig kellett várni, amikor is a Phoenix mintavevő berendezése segítségével egy olyan kőzetdarabot juttatott az elemző egységbe, amelyben víz nyomaira bukkantak a tudósok. A talajmintában 1-2%-nyi vizet mutattak ki a szenzorok, ami kevés a hidrogén-deutérium arány megállapításához. (H2O és D2O molekulák, azaz a „könnyű víz” és a nehézvíz aránya) Mindenesetre arra elég, hogy dokumentálni lehessen a földi életet megalapozó anyag jelenlétét, azonban arra még korai lenne ebből a felfedezésből következtetni, hogy a Marson is létezhetett valaha a miénkhez hasonló élet.


A kis zöld marslakók rejtélye továbbra is megoldatlan maradt, arra sem sikerült fényt deríteni, hogy az UFO-k állomásoztatnak-e titkos bázist a Mars túloldalán, és a sci-fi irodalom többi titkának megoldása is még hátra van, azonban ez egy nagy lépés az emberiség számára, hogy Neil Armstrong szavaival éljek. Az első lépések egyike ami elvezet talán majd a belátható jövőben ahhoz a lépéshez, amit Neil XXI. századi utóda tehet majd egy hasonlóan szállóigévé váló mondat kíséretében. Mivel mással is zárhatnám soraimat: „Good luck Mr. Grosky!”
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2141 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x