Szkíta emlékek kerültek felszínre (Képekkel!)
Címlap / Őrület / Szkíta emlékek kerültek felszínre (Képekkel!)

Szkíta emlékek kerültek felszínre (Képekkel!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Egy ásatás engedélyeztetése nem csekély feladat, különösen, ha ott termőföldek húzódnak, vagy autópályákat keresztez. Mégis történelmünk, a múlt hiteles megismeréséhez elengedhetetlen az emlékek felszínrehozása és vizsgálata. Hazánkban ezúttal fantasztikus kora bronzkori leleteket találtak. Képek az ásatásról! 

Beigazolódott a régészek sejtése! Óriási erőkkel folyik az M43-as autópálya mentén a régészeti feltárás. A szakemberek az utóbbi egy hónapban a feltárandó területeken találtak már későbronzkori, szkíta, kelta, szarmata és Árpád-kori település maradványokat, de felszínre kerültek rézkori, illetve honfoglalás korabeli temetőrészletek is.  Vagyis minden feltevésük beigazolódott, álmuk pedig nem, hogy valóra vált, hanem az eredmények túl is mutattak ezen.

Az ásatás már eddig is nagy hangot kapott, de ezek a leletek minden régész álmait jelentik. A szkíták magyarországi tartózkodásáról már eddig is kerültek elő emlékek, de most egész településeket tártak fel a szakemberek.

A képeken jól látható egy lakóház elhelyezkedése felülnézetből, illetve egy egész településrészlet szerkezeti felépítése is. Az ásatás egyelőre alaprajzszerűen vázolja az egykori települést, de nem csupán a település helye látható, hanem tárgyi emlékek is előkerültek.

Félig földbe mélyített szkíta lakóház

Kora bronzkori, szkíta és árpád-kori település részlete Makó határában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3359 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x