Mitől rákkeltő a cigi? - Meg fogsz lepődni!
Címlap / Őrület / Mitől rákkeltő a cigi? - Meg fogsz lepődni!

Mitől rákkeltő a cigi? - Meg fogsz lepődni!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Nem a nikotin, nem a kátrány, nem is az adalékanyagok, vagy a drogokhoz hasonlatos rászoktató szerek. Ismét (!) megtalálták azt az alapanyogot a cigiben, ami valóban tönkretesz. 

Tudjuk, hogyha dohánylevelekbe csavarnánk jobb lenne. Ha házilag készítjük, füstszűrővel, már talán valamivel jobb, de valami, még mindig hibázik...

Erősen rákkeltő, a tüdőt roncsoló radioaktív polónium is van a cigarettákban – írja amerikai és magyar szakemberek véleményét idézve a Népszabadság. Egy tekintélyes amerikai orvosi lap közölte: forgalomban lévő cigarettákban polónium 210 található.

A folyóirat szerint a veszélyes radioaktív anyag jelenlétéről már évtizedek óta tud a dohányipar, de a cégek a dokumentumokat megsemmisítették és hallgatást írtak elő a kutatóknak. Magyar kutatók szintén vizsgálják a polónium jelenlétét a cigarettában – és csak megerősíteni tudják a külföldi lap állításait: Sollai János egyetemi docens szerint az, aki napi 16 szál cigarettát szív, egy év alatt akkora sugárterhelésnek teszi ki a szervezetét, mint amekkorát a csernobili katasztrófa után mértek Magyarországon.

Vagyis óriási a tét, és ez valóban nem játékszer! Nem a kipróbálom, nem próbálom kérdésköre. Természetesen érthetetlen, hogy mit keres ez az anyag a dohánytermékekben, vélhetőleg nem a tartósítószert helyettesíti, s még ha így is lenne, senki sem kérne belőle. A gyártóknak bőven van mit fejleszteni termékeiken, reméljük ez az intő jel is sokakat leszokásra bír.

Medipress
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1542 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x