Elképesztő fejlesztés: Digitális urna - Szent vagy morbid?...
Címlap / Őrület / Elképesztő fejlesztés: Digitális urna - Szent vagy morbid?

Elképesztő fejlesztés: Digitális urna - Szent vagy morbid?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-01

Elképesztően bizarr ötlet egy temetkezési vállakozónak sem utolsó informatikai zsenitől. Megszentségtelenítés vagy az elengedés legkiválóbb eszköze? Durva és fergeteges ötlet a 21. században, amikor úgy tűnik, már mindent lehet! 

Mondjuk úgy, csak egy pendrive, méghozzá a bizarrabb fajtából. A gyártó és a tervező (Cherif Morsi) a temetkezési szokások megújítását kívánták felturbózni és talán új divatot is akarnak teremteni ezzel az adattárolóval - nem tudni miért kellene a szakrális hagyományokon változtatni. A csinos kis USB-urnába felpakolhatunk elhunyt szeretteinkről fotókat, videókat, a hangját mp3-ban, vagy bármi egyebet (azaz "digitális hamvakat"), majd hordhatjuk a nyakunkban egy életen át. Mintha maga az emlék nem lenne elég...

Az újítást sajnos vagy sem, de nem értjük. Bármely pendrive alkalmas erre, akkor is, ha nem hiszed. Kérhetsz neki fekete tokot, varrathatsz neki huzatot, vagy tiszteletből le is tehetsz az ötletről... A digitális urna azonban egy tökéletes lehetőség arra, hogy az emléket sohase tudd elengedni, egy tökéletes út ahhoz, hogy mindig fájjon. Természetesen jó lehet néhány hónapig, egy évig, vagy akár több esztendőn keresztül is, azonban örökké a nyakadba venni és el nem engedni az emléket nem biztos hogy egészséges. A digitális urna természetesen megdöbbentő, hiszen a folyamatos emlékezéssel az emlékek és emlékhely hordozással kiteszed szerettedet annak, hogy ehhez a fránya fizikai síkhoz kötöd, amely sok vallás elképzelése szerint ez esetben képtelen örök nyugalomra vagy a következő életbe átlépni. Az elengedés ilyen irányú formája tehát akár káros is lehet, ez persze mentalitásfüggő.


Fura fejlesztések
Egyesek szerint a dolog felturbózható. Nyakláncon viselheted pl. az elhunyt hamvait a lánc felső részében, tokjába belefoglaltathatod gyűrűjének ékkövét, alsó része lehet maga a drive, amire jó, ha az élete főbb képeit is ráteszed, de mindenképp szerepeljen rajta a temetési szertartás, a búcsút így bárkinek megmutathatod, aki nem volt jelen, aki még nem tudott elengedni, és persze akinek erre alkalmas gépe van.

Alapvetően kiváló ötlet, és egy tökéletes kiszolgálása annak, amikor nem tudjuk elengedni a kedves másikat, amikor nem tudjuk túltenni magunkat és a földi maradványait birtokolni akarjuk. Szép emlék, amely urna elnevezés nélkül is tökéletes lehet, illetve valamelyest egy bizarr ereklye, amelyet kitépve a végső nyugalom lehetőségéből divatelemként viselhetünk. Hogy ez a lelki fájdalmak áthidalását, vagy éppen a felháborodást hozza-e, az majd kiderül.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1135 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x