Kiváló fizetésért értékes munka civil szervezeteknél!...
Címlap / Őrület / Kiváló fizetésért értékes munka civil szervezeteknél! 4 pályamunka a csúcson - Tanulj belőle!

Kiváló fizetésért értékes munka civil szervezeteknél! 4 pályamunka a csúcson - Tanulj belőle!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Négy pályamunka támogatása mellett döntött a "Többet érsz" program. A pályázók a következő egy évben az általuk kiválasztott civil szervezetnél valósíthatják meg kitűzött céljaikat. A nyertesek heteken belül megkezdhetik munkájukat. Karrierépítés olyan területen, amelyet szeretsz! 

Domszky Zsófia pedagógiai, pszichológiai, művészetterápiás tanulmányait, valamint más civil szervezeteknél szerzett korábbi tapasztalatait fogja kamatoztatni a Mosoly Alapítványnál. Zsófia egy hazánkban még újnak számító komplex művészetterápiás programmal szeretné a fogyatékkal élő vagy regresszióban lévő gyermekek fejlődését elősegíteni. A módszert Európában és az Egyesült Államokban már sikeresen alkalmazzák, hazánkban azonban még nem ismerték fel jelentőségét. A módszer fontos eleme, hogy a terápiás kezelésekbe a gyermekeken túl a családokat is bevonják. A programot szakmai konferencia zárja majd, a tapasztalatokat egy szakmai kiadványban összegzik.

„Életem során gyakorlatilag folyamatosan gyerekekkel foglalkoztam különféle módszerek segítségével. Nagy örömmel tapasztaltam, hogy a Mosoly Alapítvány szintén felismerte a művészetterápiában rejlő lehetőségeket. Meggyőződésem, hogy ezt a módszert meg kell ismertetni a segítő szakemberekkel és olyan szakmai gyakorlati bázist kell létrehozni, melyből azonnal profitálhatnak a segítők, a gyerekek és a családjaik.”

Pálfi Annamária az Oltalom Karitatív Egyesület formabontó kiadványát, a Csillagszálló kulturális utcalapot szeretné hazánkban ismertebbé és elfogadottabbá tenni, ezáltal pedig a hajléktalanok életét, kapcsolatfelvételét és társadalmi elfogadtatását segíteni. Rendezvény-, kiállítás- és kulturális szervezői, szerkesztői gyakorlatának, valamint a kulturális és oktatási területen szerzett kapcsolatrendszerének köszönhetően Annamária sokat segíthet a lap ismertségének növelésében. A Csillagszálló kulturális utcalap célkitűzése többrétű: segíteni kíván a hajléktalanokon, közel szeretné hozni a szépirodalmat a tömegekhez, illetve az ismert magyar szerzők mellett a még ismeretlen, de tehetséges szerzőknek is publicitási lehetőséget kíván biztosítani.

„A Csillagszálló kulturális utcalapot nagyon fontos ügy hívta életre, lehet, érdemes, sőt, kell is hinni benne. Az a néhány ember, aki a lapot hónapról hónapra létrehozza és működteti, valóban használni akar. Bizonyára idealisták vagyunk. De mindig az idealisták mozdítottak a világon, még ha csak centiket is. Mert ezek a kicsiny centiméterek idővel összeadódnak…”

Legoza Judit a debreceni ÉLETFA Önkéntes Központ egyetlen főállású munkatársaként fog dolgozni. Feladata lesz az Észak-alföldi Régióban az önkéntesség népszerűsítése, önkéntesek toborzása, fogadó szervezetek keresése. Célja, hogy a régióban lévő non- és for-profit, önkormányzati fenntartású szervezetek, valamint a helyi lakosság számára minél népszerűbbé, ismertebbé tegye az önkéntességben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket, felhívja a figyelmet az önkéntes tevékenység társadalmi hasznosságára. Ennek érdekében települési, megyei és régiós szintű népszerűsítő és tájékoztató előadásokat tervez kulturális rendezvényeken, kistérségi fórumokon, és oktatási intézményekben.

„A jövőben is szeretném innovatív terveimet, ötleteimet az önkéntes központ hatékony működésére, az önkéntesség népszerűsítésére (mind az önkénteskedni vágyók, mind pedig leendő fogadó szervezetek számára) kellő odafigyeléssel, szakértelemmel, hatékonysággal végezni.”

Herpainé Márkus Ágnes a közszférában és a piaci szektorban eltöltött évek után döntött úgy, hogy eddig megszerzett tapasztalatát és tudását az elkövetkezendő egy évben civil területen kamatoztatja. Ágnes a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézetben dolgozott, mint főosztályvezető. A Szociális Innovációs Társulásnál stratégiai fejlesztési programvezetőként egy Szociális Innovációs és Képzési Központot állít fel a Dunántúlon, melynek célja a helyi civil szféra megerősítése, képzése, szakmai hálózat kialakítása, fejlesztő programok beindítása. Ez is egy feltétele annak, hogy a térség roma fiataljai, akiknek életén segíteni szeretne a szervezet, új lehetőségekhez jussanak. A Társulás célja a kirekesztett csoportokkal foglalkozó szakemberek hálózatának kialakítása, ezen szakemberek képzése, illetve a társadalmi segítségre szoruló csoportok számára a leginkább szükséges szolgáltatások és programok kitalálása, megtervezése, elindítása és a működés biztosítása.

“Az elmúlt másfél évtizedben szakemberként, majd anyaként is megéltem és gyakorlom, mennyire fontos a stratégiai gondolkodásmód képessége. És mennyire nehéz a jó stratégiákat megfelelő taktikával végre is hajtani! Ehhez értek. Ebben tudok segíteni. A szakmai hozzáértésemen túl ezt tudom egy civil szervezetnek felkínálni.”

A „Többet érsz” program a Vodafone alapítványok újszerű jótékonysági kezdeményezése, melynek értelmében a nyertesek – teljes munkaidőben – egy éven keresztül dolgozhatnak egy-egy általuk megjelölt magyarországi civil szervezetnél. A kiválasztott alapítványtól kapott fizetésüket és egyéb költségeiket ez idő alatt a Vodafone Magyarország Alapítvány biztosítja
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1266 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x