Még mindig mozog a Föld! Túléltük a CERN kísérletét!
Címlap / Őrület / Még mindig mozog a Föld! Túléltük a CERN kísérletét!

Még mindig mozog a Föld! Túléltük a CERN kísérletét!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

Az első protonok kilövésével megkezdte működését a genfi Európai Részecskefizikai Kutatóközpont (CERN) szupergyorsítója, az úgynevezett nagy hadronütköztető gyűrű (LHC - Large Hadron Collider) szerdán. 

A CERN svájci-francia határon épített óriási részecskegyorsítóját indították el a héten az első kísérleti üzemben, ami minden fennakadás nélkül működésbe lépett. Korábbian hírt adtunk már róla, hogy a szkeptikusabb tudósok attól tartottak, hogy a páratlan méretű berendezés üzembe helyezése mindenki számára ismeretlen hatásokkal járhat. A legborúlátóbb jóslatok azt a lehetőséget prognosztizálták, hogy a gyorsító bekapcsolásával egy fekete lyuk képződik, amely magába szippant minden anyagot a környezetében. Amint látjuk, mindez szerencsére nem történt meg!


A világ legnagyobb ilyen jellegű berendezésének segítségével a kutatók olyan alapvető kérdésekre keresik a választ, mint például hogy a világ keletkezésekor az első milliomod másodperc előtti időben létező anyagnak milyen volt a sűrűsége, hőmérséklete, s egyéb tulajdonságai. Lyn Evans projektvezető adta ki az utasítást a svájci-francia határvidéken húzódó 27 km hosszú, 3,8 milliárd dolláros beruházással épített gyorsító indítására. Az első protonnyaláb körbefutott a 27 kilométeres alagútban - közölte Pálinkás József atomfizikus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Tájékoztatása szerint a nagy hadronütköztető gyűrűben (LHC) végzett első kísérlet során minden a terveknek megfelelően zajlott. Működött az alagútban elhelyezett négy detektor, amelyek érzékelték a részecskéket.HarmoNet tipp: Svájci hidegrekord! Kezdhetik gyűjteni a tűzifát! >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1353 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x