Ramadán havi böjt megtörése - Mit ünneplünk és mikor?...
Címlap / Őrület / Ramadán havi böjt megtörése - Mit ünneplünk és mikor? Tarts velünk!

Ramadán havi böjt megtörése - Mit ünneplünk és mikor? Tarts velünk!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

A Ramadán a kilencedik a holdhónapokból álló iszlám naptár szerint. Ez az év egy különleges időszaka a több, mint egy milliárd muszlimnak a világ minden táján, mert az egészséges felnőtt muszlimok hajnalhasadástól napnyugtáig böjtölnek. A böjt megköveteli, hogy az egyén ne egyen, ne igyon és távol tartsa magát a rossz szokásoktól, napkelte előtt egy-másfél órával kezdődően napnyugtáig. 

A profetikus hagyományok szerint tanácsos hajnalhasadta előtt egy korai reggelit beiktatni. Napnyugtával pedig az iftar nevű vacsorával törik meg a böjt, melyet a muszlimok közösségben fogyasztanak el.

A Ramadánt a hívők mélyen élik meg: sok-sok Korán-olvasással, hálaadással, jótékonykodással, az önkontroll és a figyelmesség gyakorlásával, lelki önfejlesztéssel és a másokkal való kapcsolatok fejlesztésével. Mint az Iszlám egyik alappillére, a böjt a legtöbbet gyakorolt istenszolgálat. A muszlimok a Ramadánra, mint amolyan lelki feltöltődésre gondolnak.

"Szeretettel meghívjuk Önt családjával és barátaival együtt, hogy csatlakozzon hozzánk a hagyományos Ramadán havi böjt megtöréséhez, és legyen a mi vendégünk egy vacsorára. Ebből az alkalomból 2008.szeptember 15-16-17-én Ramadán- sátort állítunk fel. A vetítéssel egybekötött program 18: 45 órától kezdődik a Budapest V. kerületi Szent István téren, a Bazilika lépcsőfeljárója előtt." - ALMAK Ömer

Információk >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2347 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x