Rekordméretű gyémánt a világ legszegényebb országából...
Címlap / Őrület / Rekordméretű gyémánt a világ legszegényebb országából - Csodáld meg!

Rekordméretű gyémánt a világ legszegényebb országából - Csodáld meg!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-18

Újabb rekordméretű gyémántot találtak a világ egyik legszegényebb országában. A több tízmillió dollár értékű követ olyan bányászok találták, akik munkájukért szinte semmit nem kapnak. Ellentmondások a szegénység és a gazdagság világában. 

 

Lesothó a világ egyik legszegényebb országa Dél-Afrikában. A lakosai szegények, gyakori az AIDS, oktatásuk kezdetleges, élelmiszer korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre. A nomád állattenyésztők szinte a semmiből élnek, munkalehetőség egyetlen van, a gyémántbányák.

Az ország egyetlen jelentős ásványkincse a gyémánt, amit a Lestheng bányában találnak azok a munkások, akik gyakran kényszerből és sokszor ingyen dolgoznak, szinte rabszolgaként. A Letseng bányából származó gyémántoknak a legmagasabb a világon a karátonkénti átlagára, körülbelül 1500 dollár, ami az iparág 81 dolláros karátonkénti átlagának majdnem húszszorosa. A bánya 30%-ban a lesothói kormány, 70%-ban a Gem Diamonds vállalat tulajdona.


Ebből a bányából az utóbbi időben gyakran kerültek elő rekordméretű kövek, mint a napokban talált 478 karátos óriási gyémánt is. A kő értéke több tízmillió dollár, ám ebből a hatalmas összegből semmit nem kapnak a bányászok, hiába a rendre előbányászott hatalmas és értékes kövek sokasága. A követ már elszállították a bányából, amely a világ legmagasabban fekvő gyémántbányája, és a legjobb minőségű köveket termelik ki itt.

A világ 20. legnagyobb gyémántja még nem kapott nevet, és egyelőre vevője sincs. A tavalyi rekorder, a 494 karátos, szintén ebben a bányában talált kő, amely a világranglista 18. helyezettje, Antwerpenben talált gazdára. A Gem Diamonds szeretne minél nagyobb haszonnal túladni a mesés ékkövön, miközben a vállalat alkalmazásában álló bányászok örülnek, ha nem halnak éhen.

 
 
[ 2022 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x