Tarka magyar demonstráció
Címlap / Őrület / Tarka magyar demonstráció

Tarka magyar demonstráció

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Budapest utcáin tombol az erőszak... és hogy sokunknak, - ha melegek, romák, zsidók, külföldiek vagy nők vagyunk, és ha történetesen nem, akkor is - félnünk kell. Talán kérdéses számodra, hogyan születnek ezek a konfliktusok, és lehet-e bármit tenni azért, hogy megoldódjanak. Lássuk! 

A jó hír az, hogy az erőszak és a kirekesztés erősödésére válaszképpen felébrednek a legjobb törekvések is: több mint 50 civil szervezet és csoport részvételével létrejött az Összefogás az Erőszak Ellen. Első megmozdulásunk október 4-én lesz, kapcsolódva Mahatma Gandhi születésének napjához, az Erőszakmentesség Világnapjához (okt. 2.).

A békés demonstráció címe "Tarka magyar!"
A Humanista Mozgalom is része az Összefogásnak. Részvételünk célja, hogy: - ne csak passzívan, hanem aktív cselekvéssel utasítsuk el az erőszakot - ünnepeljük a magyar közösség sokszínűségét és a kisebbségeket - rámutassunk arra, hogy bár az erőszak mélyen gyökerezik minden egyes ember személyes életében, a döntéshozók különös felelősséggel tartoznak, és saját hatáskörükben mindent meg kell tenniük a gazdasági erőszak, a társadalmi igazságtalanság és az intézményes diszkrimináció ellen - megtaláljuk azokat az embereket, csoportokat, intézményeket, iskolákat, akik az első demonstrációt követően együtt maradnak az Összefogásban, és továbbfejlesztik az erőszakmentes Magyarországért folytatott tevékenységeket - a magyarországi összefogáson túlmenően bekapcsolódjunk abba a nemzetközi mozgalomba, mely 2009 őszén egy Világ Körüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért (www.marchamundial.org/) elnevezésű menetet indít útjára, mely Új-Zélandról Argentínába tart, és hazánkon is áthalad, összekapcsolva minket is a világ népeinek azon többségével, akik egy háborúk, etnikai konfliktusok, vallási, ideológiai és profitszerzési fanatizmus, valamint nukleáris fenyegetés nélküli világért mozdulnak meg. A világkörüli menet európai szakaszának beindítására pedig a milánói Európai Humanista Fórumon (www.humanistforum.eu) kerül majd sor (október 17-19), ahova szintén szeretettel várunk.

A "Tarka magyar!" demonstráció programja:
Gyülekezés 2008. október 4-én, szombaton, 15:30-kor a Gödör Klubnál (Erzsébet tér).
Vidám, zenés felvonulásunk innen a Hősök terére érkezik. Ott közösen hitet teszünk az Alkotmány 70/A paragrafusa mellett, amely az ország területén tartózkodó valamennyi állampolgárnak egyforma jogokat biztosít, és nem tesz megkülönböztetést faji, vallási, politikai, vagyoni alapon.
A magunkkal hozott színes ruhadarab vagy anyag magasba emelésével létrehozzuk a sokszínű Magyarország "térképét". (Erről légifelvétel készül.)
Éld át és mutasd meg velünk együtt az erőszakmentesség erejét!

Információk >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1775 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x