Morbid és felháborító: Emlékhely lett az atomreaktor!
Címlap / Őrület / Morbid és felháborító: Emlékhely lett az atomreaktor!

Morbid és felháborító: Emlékhely lett az atomreaktor!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Sok mindent lehet emlékhellyé nyilvánítani, ám eddig példa nélküli az eset, hogy egy atomreaktort érjen ez a kétes dicsőség, főleg, ha annak idején itt állították elő azokat a bombákat, amelyekkel milliók életét oltották ki. 

Hanfordban történelmi emlékhellyé nyilvánították a B atomreaktort, ahol a II. világháború során 1945. július 16-án Új-Mexikóra, és 1945. augusztus 9-én Nagaszakira ledobott atombomba plutónium töltetét előállították. 


A Washington államban található Hanford további 8 atomreaktornak ad helyet, így az Egyesült Államok nukleárisan legszennyezettebb területe. A B reaktort 1968-ban leállították, és eredetileg betonszarkofágba temették volna, ám felmerült az ötlet, hogy a működésen kívüli reaktor hozhat még pénzt a konyhára. Ennek eredményeként a B reaktort történelmi emlékhellyé nyilvánították, és betemetése helyett 2009 márciusától látogatható is lesz. Az ötlet eléggé morbid, hiszen atomreaktorról lévén szó a sugárszennyezés veszélye igen magas, bár ezt még a megfelelő védőöltözettel ki lehet küszöbölni. Ami sokkal felháborítóbb, hogy üzleti célokra használják fel és pénzt csinálnak abból a helyből, ahol a százezrek életét kioltó atombombák készültek. Ráadásul nem csak simán turistalátványosságot csináltak a B reaktorból, hanem megkapta a történelmi emlékhely státuszt. Bár ha belegondolunk, Auschwitz is szép summát hoz az évente odalátogatók belépőiből.

HarmoNet tipp: In Memoriam - Hiroshima, Nagasaki >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1720 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x