Bűn-kecske-bak: Bűnráolvasási rituálé 2008-ban!
hirdetés
Címlap / Őrület / Bűn-kecske-bak: Bűnráolvasási rituálé 2008-ban!

Bűn-kecske-bak: Bűnráolvasási rituálé 2008-ban!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A Móra Ferenc Múzeum a bibliai műkincs kiállításhoz kapcsolódóan kísérőrendezvények, társtárlatok és happening-ek sorát kívánja megrendezni a következő hónapokban. A programok célja, hogy ezáltal is a közgyűjteményben látható 4 milliárdos értéket képviselő páratlan kollekcióra felhívjuk a figyelmet. 

 

Rendezvénynaptár
Az első akció egy játékos kísérlet a bűnbak bibliai története kapcsán. Szeptember 30-án, kedden 13 óra és 14 óra között bárki találkozhat egy igazi bűn(kecseke)bakkal a Móra-múzeum mellett.
 
A bűnbak kijelölése, pusztába hajtása régi szertartás, az ősi élet emléke. Az engesztelés, a megbocsátás, a bűnbocsátás vágya mindig is élt az emberekben, ezért jelöltek ki anno egy fekete kecskebakot, akire ráolvasták a közösség bűneit. A kereszténység megjelenésével az ősi bűnráolvasás elvesztette eredeti funkcióját, majd kialakult a gyónás intézménye.
 
A Móra-múzeum e mostani játékos kezdeményezéseként szeptember 30-án, kedden 13 óra és 14 óra között bárki ráolvashatja a világ bűneit egy egyébként ártatlan lelkű jószágra, egy szépséges, bölcs kecskére. A nyilvános „közbűnráolvasást" Perovics Kiss Ágnes, a Barboncás Társulat tagja vezeti. Az esemény keretében dr. Zombori István múzeumigazgató is szembenéz a bűnbakkal és az állat fülébe súgja a magyar alföld vélt vagy feltételezett vétkeit.

 
 
[ 1186 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x