Rakétaember a LaManche fölött, valósággá vált Ikarosz...
Címlap / Őrület / Rakétaember a LaManche fölött, valósággá vált Ikarosz találmánya!

Rakétaember a LaManche fölött, valósággá vált Ikarosz találmánya!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-08

A görög mitológiából már tudjuk, hogy az ember képes lehet madár módjára repülni. Természetesen mindenkinek szíve joga, hogy mennyi hitelt ad az ősi történetíróknak, de mától egy biztos, az ember képes mesterséges szárny segítségével repülni. 

A sárkányrepülő Leonardo Da Vinci óta ismert az emberiség előtt, manapság már sokan űzik is ezt a sportágat, de Ikarosz módjára, a testére erősített szárnyakkal még nem sikerült a levegőbe emelkednie senkinek, egészen mostanáig. Yves Rossy svájci pilóta volt az első, aki bebizonyította – persze a mai technikát is igénybe véve – hogy Ikarosz ötlete igenis megvalósítható. A madártollakból alkotott szárnyat természetesen továbbfejlesztette a svájci, és házi készítésű könnyűszerkezetű anyagokból épített lökhajtásos szárnnyal a hátán átrepülte a LaManche csatornát.
 


Az utat Franciaországból, Calais-ból kezdte, egy repülőgép fedélzetén emelkedett a magasba – ez persze csalás Ikarosz szerint J – és némi szabadesés után kinyitotta szárnyait, beindította a hajtóműveket – szintén csalás – és cirka 10 perc repülés után már ott is volt Dover fehér sziklái felett. Amikor átért a csatornán, óránként 200 km-es sebességgel repült, és a landolást a hajtóművek kikapcsolása után ejtőernyővel oldotta meg. A 49 éves pilóta tökéletes időben hajtotta végre történelmi tettét, amellyel olyan hírességek nyomába lépett, mint a francia Louis Bleriot, aki 99 évvel ezelőtt elsőként tette meg a levegőben a Calais-Dover távot, de természetesen repülőgéppel. Rossy szerkezete ezzel ellentétben csupán egy testére erősített karbonszálas anyagból készült 2,4 méter fesztávolságú szárnyból, valamint az erre erősített 4 db. mini sugárhajtóműből állt. A hazájában már tesztelt szerkezet kiválóan bevált, még kisebb akrobatikus mutatványokra is képes, holott csupán teste és feje mozgatásával lehet irányítani. Azt természetesen nem várhatjuk, hogy a szerkentyű hamarosan elterjed a nemzetközi légi közlekedésben, és valószínűleg a gyerek sem ilyennel megy majd suliba a közeljövőben, mindenesetre kuriózumnak elmegy.
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2436 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x