Iszákos nemzet a magyar - Jó egészség minőségi boroktól...
Címlap / Őrület / Iszákos nemzet a magyar - Jó egészség minőségi boroktól

Iszákos nemzet a magyar - Jó egészség minőségi boroktól

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

Vörös, vagy fehér. Esetleg rosé? Mi az a siller bor és mi köze a roséhoz? Van-e egyátalán? Alapvető információk a borok kedvelőinek. Gasztrokörkép nem csak ebédre. 

A magyar borfogyasztók 30 %-a naponta iszik egy pohár bort
A magyar borfogyasztók többsége a vörösbort kedveli leginkább – derül ki a Demeter Pincészet felméréséből, melyet a pincészet A Borfesztiválon készített a Budai Várban. A több száz megkérdezett 56 %-a a száraz borokat kedveli leginkább, míg 42 % a gyümölcsös, könnyed borokat részesíti előnyben a testes (26 %) és a közepesen testes (32 %) borokkal szemben.

Gyakori fogyasztók
A felmérésből az is kiderül, hogy a fogyasztók 42 %-a többnyire hetente fogyaszt bort, a 30 %-a viszont minden nap megiszik legalább egy pohárral.

A megkérdezettek 42%-a elsősorban otthoni fogyasztásra szokott bort vásárolni, míg 32 %-a  ajándékba vesz bort legtöbbször.
 
Bor-ismeretek
A felmérésből továbbá az is kiderül, hogy A Borfesztiválon megkérdezettek nagy része (82%) tisztában van vele, hogy a siller bor kék szőlőből készül. Ezt a Demeter Pincészet azért is tartja különösen fontosnak, mivel a siller bornak több évszázados hagyománya van Eger városában, azonban az utóbbi időben ez a borfajta a rosé borral szemben háttérbe szorult. A pincészet most újra elővette ezt az ősi fajtát, hogy a borkedvelők kedvében járjon, így elkészítette a ½ 8 nevű siller bort, mely a magyar rosé borok méltó párja, amely azonban a roséval ellentétben nem a fehér, hanem a vörösborhoz áll közelebb.

Információk >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1375 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x