Tekerj Te is! - Energiamegtakarítási roadshow
Címlap / Őrület / Tekerj Te is! - Energiamegtakarítási roadshow

Tekerj Te is! - Energiamegtakarítási roadshow

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-22

A budapestiek rendhagyó módon, biciklizve tapasz­tal­hatják meg, mennyire nehéz energiát előállítani, és mennyire könnyű 30 fokon történő mosással energiát megspórolni. Az Energiamegtakarítási roadshow-jának következő állomása Budapest: október 17-én a Nyugati téren (West End City Center előtt) várják a vállalkozó kedvű lakosokat. 

Október 17-én Budapesten a Nyugati téren reggel 10 és 18 óra között várja az Ariel „Tekerj Te is” akciója azokat, akik kíváncsiak arra, mennyit kellene biciklizniük egyetlen mosásért, és mennyi energiát takaríthatnának meg azzal, hogy ha a 30 fokra tekernék a mosógép hőfok­szabályzóját. Azok, akik vállalják, hogy tekeréssel „áramot is fejlesztenek”, meg­szavazhatják, mely intézmény vagy szervezet villanyszámlájához járuljon hozzá a szervező: Budapesten a Hópihe Alapítvány vagy a Nap Klub Alapítvány részesülhet az adományból.

Az emberi energia felhasználása egyik legősibb formája az áramfejlesztésnek, ennek segítségével győződhetnek meg az esemény résztvevői arról, mennyi áram – és mennyi tekerés – szükséges egyetlen adag ruha kimosásához. A program célja, hogy az alacsony hőfokon – 30°C fokon – történő mosással felismertesse, hogy egyetlen háztartás is jelentősen hozzájárulhat a város, az ország energiafogyasztásának csökkentéséhez. Ki gondolná, hogy ha Budapesten mindenki letekerné a mosógép hőfokszabályozóját 30 fokra, akkor a város egy évben akár több tízmillió forintot tudna spórolni a villanyszámlán?

2008 októberében öt nagyvárost keres fel az Energiamegtakarítás program:
a városok lakói megszavazhatják, melyik szervezetet támogassák villanyszámlája kifizetésével.

A szervezők szívesen várják a csupán mozogni vágyókat is, hiszen profi fitneszedzők készülnek arra, hogy a budapestiek minél jobban érezzék magukat a  rendezvényen. Akik kíváncsiak rá, hogy milyen energiatippekkel csökkenthetik a város, illetve háztartásuk energiaszámláját, azoknak mindenképpen megéri ellátogatni a rendezvényre, hiszen sok tanácsot, ötletet kaphatnak a takarékoskodáshoz. A jó hangulatról a Juventus Rádió műsorvezetője, Bálint Edina gondoskodik, így tökéletes programnak ígérkezik a rendezvény egy borongós őszi napon is.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1197 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x