Október 23: A robbanások tompa zajából - különleges operaházi...
Címlap / Őrület / Október 23: A robbanások tompa zajából - különleges operaházi gála 1956 tiszteletére

Október 23: A robbanások tompa zajából - különleges operaházi gála 1956 tiszteletére

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

Igazi különlegességgel készülnek színészeink az idei október 23-i operaházi gálára. Az 1956-os események tiszteletére rendezett esten a hagyományostól eltérően ugyanis dalok és sanzonok csendülnek majd fel, olyan ismert hazai színészek előadásában, mint Básti Juli, Fullajtár Andrea, Molnár Piroska, Egyházi Géza, Haumann Péter, Hollósi Frigyes, Koltai Róbert és Kulka János. A gálát október 23-án 20 órától élőben közvetíti a Magyar Televízió. 

A műsorban az 1956-ban énekelt dalok, valamint későbbi szerzemények is szerepelnek, amelyek közvetlen tartalma, vagy gondolatvilága a forradalmi eseményekhez és azok következményeihez kapcsolódik.

„Az 56-os emlékek ápolása nagyon közel áll a szívemhez, hiszen én gyerekként éltem meg az akkori eseményeket. A mai napig élesen emlékszem arra a napra, amikor az oroszok bejöttek Magyarországra.” - idézi fel gyermekkori emlékeit a gála egyik főszereplője, Koltai Róbert. „Édesapámmal Pesten voltunk épp és november 4-én szorongva figyeltünk Nagy Imre rádióbeszédére.  Előttem van az a különös hajnal, és azok a tompa robbanások zaja is, amiket a pincében hallottunk.”

Nagy László megzenésített versét - Ki viszi át a szerelmet - Fullajtár Andrea előadásban hallhatjuk; a nagy sikerű Megáll az idő című dalt Básti Juli és Kulka János adja elő, Dés László Legyen úgy című szerzeményét pedig Koltai Róbert énekli majd.

Programajánló:
Október 23-án 12.00 és 18.00 között, október 24-től 26-ig pedig délelőtt 10 és este 6 között az 56-osok terén a korábbi évek nagy sikerű programsorozata, a Nyitott Múzeum ’56 várja a családokat és gyerekeket.

A helyszínen történelmi élőképsorozat és interaktív színházi programok idézik meg az 50-es évek és 1956 forradalmi napjait, korabeli járművek kiállításával.

A történelmi idegenvezetés során az 1956-os Intézet által delegált fiatal történész-szakértő a helyi műsorvezető kérdéseire válaszolva mesél a kiállításon szereplő járművekről, rajtuk keresztül bemutatva 1956 napjainak történetét.

A téren felállított nyitott filmstúdióban díszletfalak és korabeli járművek segítségével egy forradalmi harcokban szereplő utcarészlet kerül kialakításra, melyet több videokamera vesz egyszerre.

A programokról részletes információt a http://www.magyarorszag.hu/oktober23/ weboldalon találhatnak az érdeklődök.  >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2214 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x