Méghogy kaotikus keleti dzsungel. Ha igazán luxusra vágysz,...
Címlap / Őrület / Méghogy kaotikus keleti dzsungel. Ha igazán luxusra vágysz, irány Ázsia!

Méghogy kaotikus keleti dzsungel. Ha igazán luxusra vágysz, irány Ázsia!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

A világ legtöbb luxushotelje ezen a földrészen található, sőt, maga a luxushotel, mint általános szolgáltatás is itt jött létre. Manapság a világon mindenütt találhatunk magas színvonalú szállásokat, ám aki igazán királynak vagy királynőnek akarja érezni magát, az látogasson el a Távol-Keletre! 

Indiában, Thaiföldön, a csendes-óceáni szigeteken paradicsomi környezetben várják a vendégeket a világ legszínvonalasabb luxusszállodái. Maga az iparág is itt alakult, ki, aminek igen egyszerű a magyarázata: Európában sokáig nem volt rá szükség, hiszen aki gazdag volt, saját birtokain szállt meg, vagy más főnemes vendége volt annak minden kényelemmel ellátott kastélyában.

A köznépnek pedig ott volt a rengeteg olcsó fogadó, ahol étel-italt kaphattak, és akinek még a legegyszerűbb szobára sem volt pénze, alhatott az istállóban. A gyarmatosítás kései időszakában, a 19-20. században európaiak tucatjai keresték fel a távol-keleti országokat, ahol a megszokott luxust keresték, ám ismerős főurak nélkül nem találták meg. Ezért aztán pillanatok alatt épültek fel a mesés hotelek, amelyekben sokáig csak egy szűk elit szállhatott meg, mezei földi halandó nem. Az utóbbi pár évtizedben változott meg alapvetően a helyzet, amikor a régi társadalmi rendek végleg eltűntek, és a származásnál, rangnál, hivatalnál jóval többet nyomott a latban a kitömött pénztárca. A gyarmatosítás alól felszabadult ázsiai országoknak igen jó bevételt jelentett, ha a meglévő luxusszállodákat megnyitották a nagyközönség előtt is.


A kis történelmi kitekintés után érthető, miért éppen Ázsiában alakultak ki először a luxusszállodák, és miért található a mai napig itt a legtöbb. Sok ország fő bevételi forrása a turizmus, és az a luxus, amit itt kínálnak, messze meghaladja az európai szintet, vagy jóval olcsóbban kínálják. India, Thaiföld és a Csendes-óceán szigeteihez mára felzárkóztak az arab országok is, valamit feltörekvőben van Kína, Vietnam, egyes afrikai országok és Japánban is vannak említésre méltó sokcsillagos hotelek, bár az ottani szállodák némileg kilógnak a sorból. Maradjunk most a „közelebb” lévő Indiánál.

HarmoNet tipp: Vietnam lepipálja Dubait! >>

A Forbes magazin felmérése szerint világ legtöbb luxusszállodája itt található, és számuk gyorsan növekszik. A régi, lerobbant, ám értékes, építészetileg csodálatos palotákat sorra építik át, hogy a világ elitje, és a tehetős turisták minden igényt kielégítő lakhelyet találjanak benne. Az egykori gyönyörű palotákat, amelyeket az idők folyamán hagytak teljesen tönkremenni, az óriási kereslettel megmenti a turizmus. Így bővül a látnivaló száma, hiszen minden ilyen palota egy-egy történelmi emlékmű, és egyben építészeti csoda, másrészt kifogástalan szálláshelyek létesülnek, ami szintén rengeteg bevételt hoz az országnak, harmadszor munkahelyet teremt a társadalom minden rétege számára, a takarítónőtől a hoteligazgatóig. A külföldi utazók, akik ki vannak éhezve az egzotikus luxusra, téli időszakban, amikor a klíma elviselhető, dugig töltik a méregdrága szobákat.


Ezt a sémát másolta le a többi ország is, hatalmas sikerrel, csupán annyi a különbség, hogy van ahol az időjárás hosszabb, van ahol rövidebb idényt engedélyez. Ennek függvényében változnak az árak is, egy szoba tízszeresébe kerülhet főidényben. Nem árt erre odafigyelni, mielőtt útnak indulunk, és ha sikerült felcsigázni a kedélyeket, akkor futás csomagolni: Indiában és a Távol-Keleten nemsokára kezdődik az idény!

HarmoNet tipp: Vietnam lepipálja Dubait! >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1846 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x