Valódi tudomány: Kínai orvoslás az egyetemen - Magyarországon...
hirdetés
Címlap / Őrület / Valódi tudomány: Kínai orvoslás az egyetemen - Magyarországon elsőként lehetsz hallgató!

Valódi tudomány: Kínai orvoslás az egyetemen - Magyarországon elsőként lehetsz hallgató!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-25

Pécsett kapott először helyt egyetemi oktatás részeként a kínai orvoslás. A hagyományos, évezredes múltra visszatekintő kínai orvoslást Európa néhány egyetemén már oktatják, hazánkban most elsőként nyílik alkalma a diákoknak egyetemi tanulmányaik során az orvostudomány ezen ágával is megismerkedni. 

A Pécsi Tudományegyetem elsőként hazánkban felvette az oktatásba a kínai orvoslást is. Európa néhány egyetemén már létezik hasonló, ám nálunk most első alkalommal van lehetőségük a diákoknak arra, hogy az akadémikus orvosláson kívül az ősi kínai medicinával is megismerkedjen. Az orvosi kar az Igazságügyi Orvostani Intézet keretein belül adott önálló tanszéket a kínai orvoslásnak, ám hosszú távon az a cél, hogy önálló intézetként működjön majd a kínai orvoslás és a tanítás mellett az alkalmazást is megkezdhessék. Az új tanszéken kínai orvoslást, manuálismedicinát és neurálterápiát oktatnak majd, valamint kiegészítésként helyet kap az ajurvéda, a tibeti orvoslás, homeopátia, biofizikai orvoslás és a böjtkúra is. 

Ezeket az ismereteket a későbbiekben az akadémikus orvoslás mellett komplementer medicinaként szándékoznak alkalmazni, kiváltva ezzel számos gyógyszert és azok kellemetlen mellékhatásait. Dr. Huszár András, az Igazságügyi Orvostani Intézet vezetője elmondta, hogy a terv megvalósítása a vártnál sokkal kisebb ellenállásba ütközött. A Magyar Tudományos Akadémia orvosi osztálya mára tudományosan megalapozottnak ítélte a hagyományos kínai orvoslást, pedig pár évvel ezelőtt a természetgyógyászatot még megemlíteni sem volt szabad tudományos körökben. Az Egészségügyi Főiskolai karon, valamint a gyógyszerészek tananyagában már korábban is szerepelt a gyógynövényismeret, vagy különböző természetes gyógymódok, ám az önálló tanszék, mely a hagyományos orvoslással foglalkozik, igen nagy előrelépés az orvostudomány és az ősi, természetes gyógymódok összekapcsolása, együttes alkalmazása terén. „A kínai gyógymód több ezer éves és kiválóan működik” – mondta Dr. Huszár András. „Az oktatáshoz minősített szakembereket hívunk, köztük kínai orvosokat is.” 

HarmoNet tipp: Rejtélyes módon nyomuk veszett >>

A hagyományos orvoslás felvétele az egyetemi oktatásba jelentős előrelépés annak érdekében, hogy a feleslegesen sok gyógyszert egyéb, természetes móddal ki lehessen váltani, és nagyon fontos abból a szempontból is, hogy végre átláthatóbb legyen a helyzet a természetgyógyászat terén, ahol a sok kiváló orvos mellett bizony még több csaló és kókler dolgozik, elképesztő károkat okozva. Ha valóban sikerül, hogy ellenőrzött, szakemberek által végzett képzés keretében lehessen foglalkozni a hagyományos természetes gyógymódokkal, és az akadémikus orvoslás mellett ezek az ősi eljárások is méltó helyre kerülhessenek, a kuruzslóknak és szélhámosoknak valószínűleg végleg befellegzik, és kialakulhat a modern technikát az ősi tudással egybekötő új medicina. 
 
 
[ 1229 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x