Beteg nemzet vagyunk? Ijesztő egészségügyi statisztikák...
Címlap / Őrület / Beteg nemzet vagyunk? Ijesztő egészségügyi statisztikák - Magyarországról van szó!

Beteg nemzet vagyunk? Ijesztő egészségügyi statisztikák - Magyarországról van szó!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

Vannak dolgok, amelyekben élen járunk, ám sajnos ezek olyasmik, amikre nehezen lehetnénk büszkék. Az egészségügyi statisztikák ijesztő adatai súlyos problémákra hívják fel a figyelmet, ám hiába. A legtöbben nem veszik komolyan a veszélyt, és már csak akkor kapnak észbe, amikor baj van, amikor késő. 

Magas vérnyomás, érrendszeri betegségek, infarktus, keringési zavarok, daganatos megbetegedések. Néhány vezetőbetegség a halálozási statisztikák éléről. Az élen járó okok: dohányzás, elhízás, alkoholizmus, stressz, mozgásszegény elkényelmesedett életmód és a rendszeres szűrővizsgálatok elmulasztása. Vegyük ehhez az öngyilkosságokat, hiszen Japán mellett ebben is élen járunk, és azokat a tragikus haláleseteket, amelyeket közlekedési balesetek, borzalmas gyilkosságok, gondatlanság okoznak. Ezek mindegyike megelőzhető lenne. Ha… Ám a legtöbben nem veszik komolyan a fenyegető veszélyt, és már csak akkor kapnak a fejükhöz, amikor megtörtént a baj. Pedig nem kéne addig várni. Kis odafigyeléssel önmagunk, embertársaink és az élet dolgai iránt élhetnénk egy talán nem is hosszabb, ám mindenképp egészségesebb és boldogabb életet. 


HarmoNet tipp: Testi tünetek - lelki problémák >>

A legújabb statisztikai adatok szerint hazánkban folyamatosan növekszik a krónikus betegségek száma, jelenleg már minden második állampolgár érintett! A felnőtt lakosság 47%-a szenved valamilyen krónikus betegségben, a leggyakoribbak a magas vérnyomás, a keringési és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, az allergia és a különböző mozgásszervi megbetegedések. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által kiadott hivatalos adatok szerint a krónikus betegségek világszerte megelőzik a fertőző betegségeket a haláloki lista élén, és nem kivétel Magyarország sem, sőt. Nálunk már a legfiatalabb korosztály, a 18-25 év közöttiek harmada is szenved valamilyen krónikus betegségben, az idősebbek, főként az 55 év felettiek között pedig az a ritka, akinek nincs semmilyen ilyen jellegű betegsége, bár óvatos becslések szerint az ebből a szempontból egészségesnek számító 50% nagyobb része is szenved valamilyen problémától, legfeljebb nem tud róla, vagy nem fordul orvoshoz. A legnagyobb probléma a magas vérnyomás, ami szoros összefüggést mutat a helytelen táplálkozási szokásokkal, az elhízással és túlkényelmesedett életmóddal.

HarmoNet tipp: A magas vérnyomás tünetei, formái >>

Jelenleg Magyarországon az egyik vezető halálozási ok a magas vérnyomás - ami keleten csak tünet és nem betegség! -, pedig a megoldás igen egyszerű lenne. Jóval egyszerűbb és olcsóbb, mint a tonnaszám szedett gyógyszerek. Kevesebb és válogatottabb élelmiszer, megfontoltabb táplálkozás, rendszeres mozgás – és ez nem a gázpedál nyomkodását jelenti – nyugodtabb, a többi embert, mások gondolkodását, az élet dolgait és helyzeteit elfogadóbb nézetek, és egy lassabb, nyugodtabb élettempó. Ha kicsit tovább nézünk, akkor lelki szinten a megbocsátás, a harag kerülése, együttérzés és segítőkészség, és az anyagi dolgok helyett a lelki, szellemi dolgok előtérbe helyezése, a kapcsolatok pozitív ápolása a legelső, legfontosabb lépések. Vagy akkor már egyszerűbb a betegség, a gyógyszer és a szenvedés? Ezen – és a tágabb összefüggéseken - mindenki gondolkodjon el maga.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4300 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x