Kifelé a medencémből!
Címlap / Őrület / Kifelé a medencémből!

Kifelé a medencémből!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Nem szeretik, ha bámulják őket, nem tűrik a zaklatást, és végképp felháborodnak, ha együtt akarsz fürdeni velük. Nem, nem sztárokról van szó, és nem is szégyenlős hölgyekről. A szőrös, lubickoló állatok területüket féltik, és kikérik maguknak a kíváncsiskodást. 

A japán makákók igen közkedvelt és népszerű állatok, ám ők ezt már egyáltalán nem így gondolják az emberekről. A Japán északi részén élő kedves majmócik népszerű turistalátványosságok, főleg amikor a hideg napokon a forró hőforrásokban fürdenek vagy szunyókálnak. A kis állatok igazi családszerető, társas lények, persze csak szigorúan maguk között! Édes látvány, ahogy a meleg vízben ülve kurkásszák egymást, vagy összebújva pihennek, de ha valaki túl közel merészkedik, a hímek azonnal elzavarják a kéretlen kíváncsiskodót. A legveszélyesebb a szemükbe nézni, ezt nyílit kihívásnak veszik, és területüket, családjukat féltve rögtön támadnak. A legtöbb irántuk érdeklődő látogató ezért csak messziről figyeli az állatokat, vagy ha közelebbről is szeretné látni őket, akkor a mobiltelefon vagy kamera kijelzőjén keresztül lehet alaposabban figyelemre venni őket. Ha a kis készülékeken keresztül szemlélik a majmokat, az kevésbé zavara őket, mint a nyílt bámulás. Azt egyáltalán nem tűrik. A legrosszabbul mégis azt viselik, ha esetleg valaki csatlakozni szeretne hozzájuk egy kis fürdőzésre. Japánban rengeteg hőforrás található, és a makákók a hideg teleket ezekben a medencékben vészelik át. Imádnak a meleg vízben ücsörögni és aludni, hiszen odakint gyakran 30 fok is van. Mínuszban.


Persze az emberek nem kevésbé kedvelik a forró vizű forrásokat és a körülöttük kialakított medencéket. A fürdőzés Japánban különösen kedvelt dolog, az emberek körében is. Rengeteg szálloda és közfürdő van a hőforrások közelében, és ezeket sokan látogatják. Kivéve, amikor egy-egy majom család beköltözik a medencébe. A majmokat egyáltalán nem érdekli, hogy a fürdőhely nem nekik készült, ők boldogan veszik birtokba egy kis melegedésre, pancsolásra a helyet, ám ha valaki is be szeretne menni a vízbe, amíg ők ott vannak, azonnal elzavarják az illetőt. Így a vendégek kénytelenek megvárni, amíg az állatok kilubickolják magukat, és csak utána vehetik igénybe az eredetileg számukra készült fürdőt. Természetesen senkinek nem jut eszébe, hogy bántalmazza az állatokat, hiszen nekik is joguk van saját területükön élni, talán több is, mint a mindent elfoglaló és kisajátító embereknek. Ezt Japánban tiszteletben tartják, így makákó és ember békésen megfér egymás mellett.HarmoNet tipp: Zuhany vagy kádfürdő? Egészség a japán fürdőkultúra szerint >>

HarmoNet Fórum tipp >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2579 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x