A klímaváltozás ürügyén ne büntessék Magyarországot!...
Címlap / Őrület / A klímaváltozás ürügyén ne büntessék Magyarországot! - Mentesüljön a távfűtés a klímaadó alól

A klímaváltozás ürügyén ne büntessék Magyarországot! - Mentesüljön a távfűtés a klímaadó alól

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Az Európai Parlament kedden délben Strasbourgban szavazott a klímacsomag egyik eleméről, a széndioxid földalatti tárolásával kapcsolatos kutatásokról. Hegyi Gyula az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Bizottságának a témafelelőseként a plenáris ülésen elhangzott felszólalásában hangsúlyozta, hogy a rendkívül költséges új technológia jó esetben talán részmegoldást adhat a klímaváltozásra. 

Nem szabad azonban megengedni, hogy a széndioxid föld alá sajtolása elvonja figyelmünket az egész klímacsomag fontosságáról. A fenntartható jövő érdekében világszerte csökkenteni kell az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A magyar szocialista képviselő hangsúlyozta, hogy az új tagállamokban, így Magyarországon ez már a nyolcvanas évek vége óta megtörtént. Súlyos méltánytalanság lenne, ha ezért most megbüntetnék őket azok a gazdag nyugat-európai államok, amelyek idáig növelték a káros kibocsátást. Ezért el kell érni, hogy a széndioxid-kerereskedelmi rendszer bevételeinek 10%-át azon tagállamok között osszák szét, amelyeknek az egy főre jutó GDP-je alacsonyabb az EU-átlagnál.

Hegyi Gyula szerint további támogatást kell juttatni azoknak, akik az elmúlt másfél évtizedben csökkentették a kibocsátásukat. Magyarország mindkét kategóriába beleesik.

Hegyi üdvözölte, hogy a környezetvédelmi bizottság döntése alapján a távfűtés mentesül a klímaadó alól, s hangsúlyozta, hogy ezt a vívmányt sok millió alacsony jövedelmű európai polgár érdekében a plenáris ülésen is fenn kell tartani.

Strasbourg, 2008. november 18.

Földeák Iván
Hegyi Gyula EP-képviselő sajtótitkára
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1149 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x