A hétvégén beköszönt a tél - készüljünk fel rá!
Címlap / Őrület / A hétvégén beköszönt a tél - készüljünk fel rá!

A hétvégén beköszönt a tél - készüljünk fel rá!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Nagy-Britanniától nyugatra, az Atlanti-óceánon egy hatalmas kiterjedésű anticiklon alakult ki, miközben északon időjárási ciklonok és az ezekhez kapcsolódó frontok teszik változatossá az időjárást. Ennek megfelelően a kontinens északi részén mozgalmas az idő, többfelé fordul elő záporeső, északkeleten havazás. A következő napokban az említett anticiklon meggátolja a nyugat felől érkező enyhébb léghullámokat, így az északi területeken felhalmozódott hideg levegő a hétvégén akadály nélkül zúdulhat a Kárpát-medence térségébe. Beköszönthet a tél! 

Pénteken egész nap borult időre számíthatunk kezdetben elszórtan, majd sokfelé esővel, záporesővel. Néhol kiadós mennyiségű eső is eshet. Viharos lesz a délnyugati szél, mely késő estétől északnyugatira fordul - ezzel megkezdődik a sarkvidéki eredetű hideg levegő bezúdulása, így a szombat hajnali órákban egyre többfelé havazás, hózápor válthatja fel az esőt.

A hétvégén már télies időjárás várható, viharos északi széllel, nappal -2, +3, reggel -3, -10 fokos értékekkel. A köpönyeg.hu előrejelzése készülésének időpontjában történt számítások szerint főleg vasárnaptól többfelé lehet havazás, hózápor, néhol - elsősorban a magasabban fekvő tájakon és északkeleten - megmaradó hóréteg is képződhet.

A folytatás is téli időt ígér, a délutáni órák hőmérséklete jóval elmaradhat a sokéves átlagtól – általában csak +5 fok alatti maximumokra van kilátás. Az éjszakai lehűlés is erősödik, néhol kemény fagyok (-5, -10 fok) is előfordulnak.

Az autósoknak már csak néhány napjuk maradt arra, hogy megfelelően felkészítsék a járműveket: szükséges a +7 fok alatt rugalmasságukat és tapadó-képességüket elvesztő nyári gumik, és az ablakmosó folyadékok lecserélése, illetve nem árt megvizsgáltatni a fékberendezést is. Jön a tél, készüljünk fel rá!

Forrás: Mikes - köpönyeg.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1968 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x