Szorongás a babakocsiban - hogyan ültesd bele a gyereket?
Címlap / Őrület / Szorongás a babakocsiban - hogyan ültesd bele a gyereket?

Szorongás a babakocsiban - hogyan ültesd bele a gyereket?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

A babakocsiban a menetirányban ülő babák "érzelmileg elszegényedhetnek", mivel elveszik a szemkontaktus az őket toló szülővel, állítja egy pénteken megjelent brit tanulmány. 

A szülő felé fordulva ülő gyerekeknél a szemkontaktus pozitív megerősítést ad és csökkenti a szorongást, olvasható a skóciai Dundee Egyetem kutatói által megjelentetett kutatásban, amely valószínűleg az első ebben a témában. "Az idegtudomány megtanított bennünket arra, milyen fontosak az agy fejlődéséhez a szociális interkaciók a gyermek korai éveiben" - nyilatkozta Suzanne Zeedyk, az egyetem Pszichológiai Tanszékének mukatársa. "Az eredmények azt sugallják, hogy manapság a babakocsiban való ülés érzelmileg szegény és talán szorongást is kelt. A szorongó babákból szorongó felnőttek lesznek."

A vizsgálat szerint azon szülők 25 százaléka, akik a menetiránynak háttal tolják babájukat, beszélnek is a gyermekhez, ez majdnem kétszer akkora arány, mint az elterjedtebb, előre néző babakocsik esetén. Az őket tolót látó babák szívverése lassabb volt és kétszer valószínűbb volt, hogy ezek a gyerekek elaludjanak. A vizsgálatban közel háromezer szülő-gyerek páros vett részt, a kísérlet része volt egy olyan feladat is, ahol a gyermeket egy mérföldön keresztül (1600 méter) tolták, fele úton menetiránynak háttal, majd menetirányban.

Laura Barbour, a kutatást finanszírozó Sutton Trust nevében azt modta, reméli, "hogy a babakocsigyártók behatóan tanulmányozzák majd ezt a kutatást, amely azt sugallja, hogy a menetiránynak háttal történő elhelyezés nagyon korán javítja a kommunikációt". "A szülőknek jogukban állna jól megfontolt döntéseket hozni arról, hogyan szolgálják a legjobban gyermekeik érzelmi, testi és idegrendszeri fejlődését" - tette hozzá Zeedyk.

Ugyanakkor felmerül az is, mi mindent találhatunk még ki a gyermekekért?! Természetesen az előre néző gyermek ülésnek is van előnye, ugyanis, főként ülő kocsiban nézheti a tájat állatokat, embereket, gyermekeket helyéről. Megoldásként érdemes a pozíciót váltogatni!

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1157 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x