Picasso Párizsba költözik - 4 napod van!
Címlap / Őrület / Picasso Párizsba költözik - 4 napod van!

Picasso Párizsba költözik - 4 napod van!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Már csak négy napjuk maradt azoknak, akik még nem látták a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában november 30-ig, vasárnapig tartó Picasso-kiállítást. Aki e négy nap során nem tudja megtekinteni a legendás mester kerámiáit, grafikáit - Párizsba kell hogy utazzon, ha látni akarja az értékes kollekciót. 

A Picasso Vásárhelyen című kiállításon Picasso művészetének hazánkban eddig még be nem mutatott értékeit tekinthették meg az érdeklődők: negyvenegy kerámiatárgy, valamint egy tizenhárom kerámiaérmet tartalmazó tábla mellett tizenkét linómetszet, öt grafika, illetve Picasso vallauris-i munkásságát megörökítő tizenhét fénykép enged betekintést a XX. század egyik legmeghatározóbb művészegyéniségének egy kevésbé ismert alkotói korszakába.

A hódmezővásárhelyi Picasso-kiállítást eddig több mint 10 ezren látták, az 55. Őszi Tárlatot és a Picasso-kiállítást együtt pedig közel 15 ezren.

A november 30-ai zárást követően december első napjaiban szállítja vissza egy francia szállítócég Vallauris-ba a tízmilliós értékű kerámiákat. Vallauris-ban a műalkotásokat ki sem csomagolják, hanem nem sokkal utána továbbszállítják Párizsba, ahol 2009 elején egy nagyszabású Picasso-életmű tárlatot rendeznek, amely a művészettörténet eddigi talán legjelentősebb Picasso kiállítása lesz.

A most még Hódmezővásárhelyen látható kerámiák többségét tehát néhány hét múlva Párizsban csodálhatják meg a művészetkedvelők.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 749 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x