Világszerte terjed a legújabb mangaőrület - nyakunkon a Cosplay!...
Címlap / Őrület / Világszerte terjed a legújabb mangaőrület - nyakunkon a Cosplay!

Világszerte terjed a legújabb mangaőrület - nyakunkon a Cosplay!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-19

Japán. A bonsai, az origami, a szamurájok és a manga hazája. A XXI. század globális világa Európába is elhozta a japán stílusú képregényt, és már errefelé is ezrek rajonganak a különféle csodálatos képességekkel megáldott hősökért. Ki ne akarna hasonlítani rájuk... 


Rendezvénynaptár
Gyerekkorunkban farsang idejében cowboynak, indiánnak, királylánynak vagy páncélos lovagnak öltöztünk. A mai ifjak inkább zorró vagy pókember, esetleg Lara Croft jelmezbe bújnak, köszönhetően Hollywood hatásának. Természetes, hogy gyerekkorban az ember szeret hasonlítani az idolként tisztelt mesehősökhöz, de van akinél mindez nem múlik el a pubertáskorral. Japánban a legújabb őrület a Cosplay.Felnőtt emberek öltöznek manga „rajzfilmsztárok” jelmezeibe, és nem ritka, hogy kedvencük ruhájában mászkálnak az utcákon. Már egész iparág épült ezekre a fanatikusokra, a bevételek megközelítik a negyven milliárd jent évente, ami 80 milliárd forintnak felel meg. 

A Japánban másfél évtizede terjedő Cosplay – costume play, azaz öltözet játék mára elérte a nyugati világot is, egyre több vásárló akad az öreg kontinensen és az újvilágban egyaránt. Az iparág forgalma 7 %-al nőtt az elmúlt évben, sokan pedig nem csak külsőségekben, hanem pszichésen is azonosulnak választott hőseikkel, így a pszichológusok forgalma is fellendülhet a közeljövőben. 

HarmoNet tipp: Tudja maga mi a manga? >>

Aki tehát egy Inuyasha kosztümben pillant meg valakit az utcasarkon, annak nem kell feltétlenül azonnal értesíteni a mentőket, csupán annak bizonyítékával találkozott, hogy elérte a globalizáció szele.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3618 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x