Sokkoló: Vörös-véres Mikulás? - minden 10 gyermekből 1...
Címlap / Őrület / Sokkoló: Vörös-véres Mikulás? - minden 10 gyermekből 1 érintett!

Sokkoló: Vörös-véres Mikulás? - minden 10 gyermekből 1 érintett!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Szakértői vélemények szerint minden tíz gyermekből egyet bántalmaznak a fejlett országokban, a tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a gyermekbántalmazás sokkal gyakoribb, mint a legtöbben gondoljuk. 

Brit és amerikai egyetemek kutatói szerint sokkal több pénzre volna szükség a jelenség vizsgálata érdekében és szorgalmaztak egy nyilvános vitát a gyermekbántalmazás elleni harcról. "Ez sokkal nagyobb közegészségügyi probléma, mint ahogyan általában tekintenek rá" - mondta el Richard Horton, az angol orvosi folyóirat, a Lancet szerkesztője, a folyóirat legutolsó kiadását ennek a dolognak szentelték.

A dolog jelentősége Nagy-Britanniában az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt, miután egy súlyos bántalmazást szenvedett kisgyermek ügye óriási felháborodást váltott ki, a bántalmazás annak ellenére történt, hogy a gyermek szerepelt a gyermekvédelmi nyilvántartásban és a szociális munkások hatvan alkalommal látogatták meg. Baby P ügye, ahogyan a 17 hónapos gyereket nevezik, közfelháborodást váltott ki és az emberek szigorúbb gyermekvédelmi szabályokat követelnek. Hétfőn a helyi önkormányzat egy elítélő jelentést követően hat dolgozóját függesztette fel.

A brit és amerikai szakértők kiemelték, hogy vizsgálatukat nem a Baby P ügy motiválta. "A legfontosabb következtetés az, hogy óvatos becslések szerint is jelentős számú olyan gyermek van... akik ki vannak téve ezeknek a nagyon súlyos negatív élményeknek, amelyek később hatással lesznek rájuk" - nyilatkozta Cathy Widom, a New York Városi Egyetem professzora egy londoni sajtótájékoztatón.

Ruth Gilbert, a londoni University College professzora elmondta, hogy számos, a bántalmazást és a szülők nevelési módszereit firtató tudományos vizsgálat alapján kiderült, hogy körülbelül minden tizedik gyermek szenved el bántalmazást. A szakértőkből álló bizottság azonban megjegyezte, hogy a hivatalos számadatok ennél sokkal alacsonyabbak. Horton eközben "a gyermekbántalmazás bizonyítékainak tárgyilagos elemzésére" szólít fel.

A Lancet egy kommentárban azonban bírálja azt a tényt, miszerint "gyakran a gyermek biztonságát a büntetőjog vagy a politika polarizáló fényében vitatják meg. Amíg az eredmény elkerülhetetlen, mivel a gyermekbántalmazás közfelháborodást kelt, sokszor nagyobb kárt okoz az, hogy a gyermekbántalmazás és -elhanyagolás bizonyítékai nem befolyásolják a törvényhozókat."

Richard Reading, az East Anglia Egyetem gyermekgyógyásza amiatt aggódik,
hogy a jövőbeni szociális munkásokat eltátorítja a pályáról az a rossz sajtó, amelyet ez a szakma az elmúlt hetekben Nagy-Britanniában kapott.

Medipress
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1256 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x