Dúgódíjjal a légszennyezés ellen
Címlap / Őrület / Dúgódíjjal a légszennyezés ellen

Dúgódíjjal a légszennyezés ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Hegyi Gyula EP-képviselő, az Európai Parlament városi környezeti stratégiájának témafelelőse, üdvözli, a főpolgármesteri kabinet döntését a fővárosban bevezetendő dugódíjról. 

A szocialista politikus szerint a behajtási díj Budapesten is a stockholmihoz mérhető eredményeket hozhat, ahol a díj hatására 20-25%-al csökkent az autóforgalom, 40%-al nőtt a tömegközlekedést használók aránya és 9-14%-al mérséklődött a légszennyezés.

Az utóbbi években főként a légszennyezés miatt a kilencszeresére nőtt az asztmás megbetegedések száma Budapesten. A forgalom jelentős csillapítása várhatóan a légszennyezés csökkenését, a lakosság egészségi állapotának javulását eredményezi.

Fontos hogy a szakértők, a politikusok, a civilek egyet értsenek és közösen határozzanak a levegőszennyezettséget csökkentő intézkedésekről.

Hegyi Gyula, a néppárti és a liberális képviselők által is támogatott EP jelentésében már javasolta, hogy az európai városokban vezessenek behajtási díjat. Szerinte nem szabad megengedni, hogy ez a mindenki számára előnyöket jelentő intézkedés a napi politika áldozata legyen.

Hegyi Gyula a témában többször konzultált Hagyó Miklós főpolgármester helyettessel és kabinetjével.

Strasbourg-Budapest, 2008. december 15.,
Földeák Iván, Hegyi Gyula EP-képviselő sajtótitkára
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1099 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x