Lépjen Han Solo nyomdokába, vegyen használt űrhajót!
Címlap / Őrület / Lépjen Han Solo nyomdokába, vegyen használt űrhajót!

Lépjen Han Solo nyomdokába, vegyen használt űrhajót!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Gyerekkorában biztosan mindenki álmodozott arról, hogy egyszer maga is birtokolhat egy fényéveket a másodperc töredéke alatt legyűrő űrjárgányt. A Csillagok Háborúja filmek és a Star Trek sorozat örökifjú rajongói talán a mai napig dédelgetik ezt a gyerekkori álmot. Beváltásához nem sokat kell már várniuk... 

Tévedés, nem a Millennium Falcon nevű „ócskavas” jelent meg a népszerű internetes licitálós oldalakon, csupán a Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatal, ismertebb nevén a NASA bocsátja áruba űrrepülőgép flottája megmaradt – hamarosan nyugdíjba vonuló – darabjait. A jelenlegi tervek szerint erre 2010-ben kerül majd sor, ugyanis a NASA a 2020-ra tervezett holdraszállást és az ezt követő Mars-expedíciót már egy új generációs űrhajóval kívánja megkezdeni. Jelenleg a flotta három űrrepülőgépet számlál, a Discovery, az Atlantis és az Endeavour aktív még a korábban öttagú űrrepülésre alkalmas gépparkból. Összesen ugyanis hat Space Shuttle épült, de a legelső, az Enterprise csak a földi tesztelésekben vett részt, űrrepülésre nem használták, a Challenger és a Columbia pedig bevetés közben semmisült meg, összesen 14 űrhajóssal a fedélzetükön.


Az űrrepülőgépek végső állomáshelyeként a NASA múzeumokra vagy iskolákra gondolt, bár kérdés, ki tudja megfizetni a vélhetően igen borsos árat, amiről egyelőre még nem nyilatkoztak. Annyit lehet előreláthatóan is tudni, hogy több mint 40 millió dollárt kóstál majd csak az, hogy új tulajdonosa hazaszállítsa majd a monstrumokat. Csupán a legközelebbi repülőtérig való eljuttatásuk felemészt majd 6 milliót, nem beszélve még a speciálisan átalakított szállító repülőgéppel megtett útról, ugyanis a gépeket nem szerelik szét a szállításhoz. A három űrhajó közül egy már el is kelt, a Smithsonian intézet Nemzeti Légi- és Űrrepülési Múzeumában állítják majd ki, úgyhogy igyekeznie kell annak, aki a saját hátsó udvarában szeretné tartani az egyiket.

Az persze továbbra is csak ábránd marad, hogy valaha is felszállhasson vele új tulajdonosa az űr végtelen mélységeinek felfedezésére, sem birodalmi csillagrombolókat, sem vogon űrhajókat nem pillanthatunk majd meg a pilótafülkéből, ha sikerül megszereznünk egyiküket.

Nézz körül itt is, hátha ráakadsz egy-két használt űrhajóra: http://www.aukcioshaz.ah.hu/
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2230 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x