Úszó fitnesztermek New Yorkban - íme, az önkéntes gályarabság!...
Címlap / Őrület / Úszó fitnesztermek New Yorkban - íme, az önkéntes gályarabság!

Úszó fitnesztermek New Yorkban - íme, az önkéntes gályarabság!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-24

A különböző edzőtermekben az élő erőművek - vagyis az edzést végző emberek világszerte - elképesztő mennyiségű energiát termelnek minden nap, amikor bicikliket, futógépeket, kardiogépeket és erőgépeket mozgatnak meg. Ez az energia eddig nem került hasznosításra, pedig nem kevés mennyiségről van szó. Mostantól viszont változik a helyzet! 

Saját mozgásukkal hajtják New York jövőbeli fitneszhajóit a sportolók, akiknek így egyetlen joule leadott energiája sem vész kárba. A taposómalom kortárs „multikinetikus” változatát egy építész és egy fitneszedző, Michell Joachim és Douglas Joachim közösen találta fel, és a futurisztikus River Gym névre keresztelt buborékokból nemsokára egész flotta fog lebegni a vízen. Az egyelőre csak tervrajzokon létező edzőtermek lényege, hogy hasznosítsák az emberi mozgás energiáját, amelyből a világ különböző termeiben a sportolók naponta hatalmas mennyiséget állítanak elől – feleslegesen. Most egy buborék formájú, különleges jármű segítségével több módon fogják egyszerre hasznosítani ezt az energiát: hajtják vele a vízen lebegő hajókat, amelyekben az edzőterem található, miközben a hajó tisztítja a vizet, utasokat szállít, és nem utolsó sorban látványosságként szolgál a turisták számára.


A River Gym egy úszó buborékhajó, amelyben egy legmodernebb technikával felszerelt edzőteremben sportolhatnak a mozgásra vágyó emberek, miközben az általuk előállított energiát egyszerre fordítják környezetmegóvásra, a közlekedés támogatására és szórakoztatásra. Minden egyes joule energiát, amit a sportolók „megtermelnek” a gépeken, arra hasznosítják, hogy mozgassa az úszó fitnesztermet a Hudson és az East River vizein. A teremben izzadók így duplán jól járnak: a hagyományos falak helyett a pazar kilátást élvezhetik az üvegfalú, úszó buborékokban, miközben tevékenységükkel nem csak önmaguk, hanem a közösség is hasznára válnak. A River Gymek a folyókon úszva egy speciális berendezéssel megtisztítják a vizet, miközben egy előre meghatározott útvonalon haladva utasokat is szállítanak. Természetesen nem kötelező mindenkinek taposni, lehet csak úgy nézelődni is azoknak, akik csak hajókázni szeretnének egy kicsit, vagy éppen ezt a közlekedési eszközt választják, hogy elérjék céljukat. A buborékhajó teljes működéséhez szükséges energiát a fitneszteremben sportolók szolgáltatják. A terv a New York Magazine legkreatívabb fitneszterem-pályázatán 3. helyezett lett, és nemsokára egész flottát terveznek üzembe állítani. Ha a terv megvalósul, akkor a legkörnyezetbarátabb közlekedési eszköz lesz a világon, és az első olyan edzőterem, ahol az ember nem „csak úgy” izzad, hanem tevékenységének a sporton túlmutató értelme is van, és egyetlen lépést sem tesz feleslegesen, minden energia hasznos felhasználásra kerül egy tisztább, élhetőbb környezet érdekében.


HarmoNet tipp: Forgó felhőkarcoló - a jövő lakóházai >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1877 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x