Veszélyes helyek a Földön! 10 ország, ahová inkább ne tedd...
Címlap / Őrület / Veszélyes helyek a Földön! 10 ország, ahová inkább ne tedd be a lábad (sokkoló képekkel!)

Veszélyes helyek a Földön! 10 ország, ahová inkább ne tedd be a lábad (sokkoló képekkel!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Minden évben összeállítják azoknak az országoknak a listáját, ahová épeszű ember be nem teszi a lábát. Terrorizmus, polgárháború, emberrablás, erőszak… és még sorolhatnánk a veszélyeket. Akik itt élnek, minden nap a szenvedéssel, félelemmel, halállal néznek farkasszemet. Sajnos, számos ország felkerült erre a listára, most nézzük az első 10 helyezettet. Turistáknak nem ajánlott. 

Pakisztánban az iszlám szélsőséges csoportjai jelentenek komoly veszélyt. Mindennaposak az autórobbantások, a gránáttámadások, a lövöldözések és az öngyilkos merényletek. A fő célpont: minden, ami kapcsolatba hozható a nyugati kultúrával, ezért érthető, ha a külföldi turistákat sem látják szívesen. Ugyancsak potenciális célpontot jelentenek a helyi politikusok, a vallási kisebbségek, de az egyszerű járókelők is. A legkockázatosabb hely maga a főváros, Islamabad. A törzsi területeken sincsenek biztonságban az emberek.

Burundiban 25 éve dúl polgárháború, itt mindennaposak az összetűzések a kormánypárti erők és a lázadók között. A csatározások nem kímélnek senkit, a külföldi turisták sem számíthatnak kíméletes bánásmódra. A politikai helyzet súlyos, és nem valószínű, hogy mostanában rendeződni fog.

Haitiban teljes a káosz, 2006-ban 8000 ENSZ békefenntartó katona érkezett az országba, hogy stabilizálja a rendet, de még mindig nem sikerült leverniük az erőszakot, olyan sok fegyver van magánkézben, és olyan kiterjedt a rendőri korrupció. Itt leginkább az emberrablóktól kell tartani, a külföldi turista igen jól jövedelmez – vagy meghal.

Csád, a világ legszegényebb országa szintén belharcoktól terhelt: különböző politikai szervezetek és etnikai csoportok igyekeznek a nézeteltéréseket rendezni – fegyverrel. Az ország hemzseg a banditáktól, a külföldieket zaklatják, kirabolják, túszul ejtik, esetenként megölik. Az éhezés és a betegségek csak fokozzák a helyzetet. 

Irakban képtelenség rendet tartani, hiába az amerikai hadsereg jelenléte. A terrorizmus mindennapos, a felkelések, utcai csatározások a hétköznapi élet része. Különféle bűnbandák és terrorista csoportok lőnek válogatás nélkül mindenkire – ebben a megelevenedett számítógépes „lőjél le mindenkit” játékban a külföldi áldozatért bonusz pont jár. Minden nyugati – legyen katona, turista, vagy bárki más – első számú célpont.

HarmoNet tipp: Borzalmas: Népirtás látványosságként - Auschwitz már nem elég, üzletet csinálnak Karadzsicsból! >>

Libanonban bármikor újra kitörhet a háború. Bár elvileg béke van, szélsőséges csoportok tartják rettegésben az ország lakosságát, és a külföldieket kiemelten veszélyesnek ítélve kérdés nélkül lőnek. A politikai feszültség igen nagy, miként a rettegés is az országban.

Szudán szintén a legszegényebb országok egyike, ám nem az éhezés és a járványok a legnagyobb probléma. A terrorizmus és a belharcok teljesen szétzilálták az afrikai országot. Darfur városa a legveszélyesebb, ahol a kormány által támogatott nemzetőrség és a helyi lázadók között mindennapos a harc. Előfordulnak terroristatámadások is, melyek a nyugati országok ellen irányulnak, és rendszeres az emberrablás is. A politikai helyzet teljesen labilis, a külföldiek elsőszámú célpontok.

HarmoNet tipp: Nyomorturizmus - Miért jövedelmező szemétből élni? >>

Szomáliában is évtizedek óta dúlnak a belharcok, a világ második legszegényebb országa pokol a lakosok számára, a külföldiek jobb, ha álmukban sem gondolnak arra, hogy ide látogatnak. Bár jelenleg a kormány ellenőrzése alatt tartja az ország nagyobb részét, a konfliktusok mindennaposak. Szélsőséges csoportok számos külföldit raboltak el, sokaknak örökre nyoma veszett. Felkelések, terrorizmus, emberrablás – erre számíthat, aki ide téved.Afganisztánban ugyan békefenntartók állomásoznak, mégis rendszeresek a harcok és merényletek. A turistákra folyamatos veszély leselkedik az emberrablók és gyilkosságok miatt. Tálib és al-Kaida csoportokkal van tele az ország, akik rendszeresen követnek el merényleteket. Mindenkire nézve nagy veszélyt jelentenek a fel nem robbant gránátok és bombák, melyek az egész térségben megtalálhatóak.

Libéria a Föld jelenleg legveszélyesebbnek ítélt országa. A két évtizede tartó polgárháború a békefenntartók jelenléte ellenére is tart. Elvileg 2003 óta fegyverszünet van. ám ezt senki sem veszi komolyan. Mindennaposak a rablások, gyilkosságok, a gyerekek is fegyverrel járkálnak, és azonnal lőnek – bárkire. Naponta történnek erőszakos cselekmények, nemi erőszak, fosztogatás, emberrablás. A bűnözés általános, a külföldi halott. Legfeljebb még nem fogta fel.


Sajnos a sort bőven lehetne folytatni, Afrika, Közel-Kelet, Ázsia számos országában nem éppen biztonságos az élet. Ezekre a helyekre csak az öngyilkos jelöltek menjenek, de inkább ők se…

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9269 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x