Szimbólum terápia Madonna módra! Figyelem! A hallgatót is...
Címlap / Őrület / Szimbólum terápia Madonna módra! Figyelem! A hallgatót is befolyásolja!

Szimbólum terápia Madonna módra! Figyelem! A hallgatót is befolyásolja!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-09

A hallgatóság is pszichoterápiás ülésen vesz részt, ha ihletett zeneszámot hallgat - mondja a pszichológus. Madonna tudatos önterápiája!  

Madonna, a bően ötvenes popdíva hisz az ezoterikus tanokban. A dalírás számára nem más, mint egy pszihoterápiás ülés. Különösen Justin Timberlake az, akivel nagyszerűen fel tud oldódni. A dalok írásakor olyan mély kitárulkozásra kerül sor, mintha egy mély szimbólumterápiás ülésen venne részt. A HarmoNet pszichológus szakértője - Dr. Kunsay Gyula - szerint az ilyen jellegű alkotó munka valóban feldolgozhat egy sor traumát. Szerinte a művésznő jó mentális és fizikai állapotának szoros köze van ahhoz, hogy ennyire jól néz ki, és ilyen sikeres éltpályát futott be.

Az elmúlt évtizedek képeiből összeállított válogatás bizonyítja, hogy a végtelen számú arccal és siker opcióval rendelkező Madonna egyre profibb. Ezt pedig csak a tudatos élet és a mély önismeret teszi lehetővé.

Dr. Kunsay szerint a szimbólumterápia során a pszichés problémák mélylélektani feltárása és feldolgozása történik tematikus képi megjelenítéssel. A képek lehetnek képzeletiek, de a dalban, az alkotásban is megjelenhetnek, ezért Madonna nagyon is jól tudja, milyen mély belső folyamattal jár az alkotás. Ezért fontos számára is, hogy kivel alkot együtt.
A módszer a múltbeli traumák, a tudattalanba száműzött események felidézését, átdolgozását és személyiségbe integrálását teszi lehetővé. A szimbólumterápia a relaxációs - például zenébe révült - folyamatokra építve, megváltozott tudatállapotot létrehozva, sajátos belső képek segítségével tárja fel a pszichés problémákat.
A belső képekkel történő munka teszi lehetővé a probléma - nem csak a sajátja, de a halggatóság általános problémakörének - pontosabb megértését, megfelelő megoldását és eredményeinek, hatásainak integrálását, ezzel pedig egy új lelki egyensúly létrehozását segíti. Kifejező belső képi módszer, amely elvezet a meditációhoz és a mélyebb önismerethez, ám nem csak az alkotóban, a hallgatóban is!

Ugyanez a folyamat hat a rajongókra, a hallgatóságra, amikor elmélyülten hallgatják ezeket a belső ihletettségben született számokat. - mondja a szakértő. A klasszikus darabok mellett a modern zeneszámok is segítenek a probléma feldolgozásban. A tinik éppen emiatt szeretik a kortárs, fiatal zenészek számait hallgatni, ugyanis azok dallam és szöveg világa segíti a lelki feldolgozást.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2794 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x