Szuper ötlet: Kocsikulcsba épített szerkezet gátolja meg,...
Címlap / Őrület / Szuper ötlet: Kocsikulcsba épített szerkezet gátolja meg, hogy a fiatalok mobilozzanak vezetés közben

Szuper ötlet: Kocsikulcsba épített szerkezet gátolja meg, hogy a fiatalok mobilozzanak vezetés közben

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-10-01

Az Utahi Egyetem kutatói olyan szerkezetet hoztak létre, amely a kocsikulcsba építve nem engedi, hogy a fiatalok mobiltelefonjukon tudjanak beszélgetni vagy sms-eket írhassanak vezetés közben. 

A Key2SafeDriving névre keresztelt szerkezet a kocsikulcsra szerelhető, vezeték nélkül kapcsolódik a mobiltelefonhoz Bluetooth-on vagy infravörös porton keresztül. A motor beindításához ki kell csúsztatni a kulcsot a szerkezetből, amely egy jelet küld a telefonnak. Az „vezetés” üzemmódba kerül és nem lehet rajta telefonálni vagy sms-ezni. A segélyhívót és a szülők által engedélyezett számokat (az ő számaikat) lehet hívni, a bejövő hívásokra és sms-ekre a rendszer automatikusan azt a választ küldi, hogy a hívott fel fogja venni a kapcsolatot a hívóval, ha megérkezik. A motor leállításakor a kulcs visszakerül a szerkezetbe, így a telefon újból használható.

„A biztonságos vezetés kulcsa a figyelem elterelődésének megakadályozása. Szeretnénk egy olyan terméket létrehozni, amely egyszerű, olcsó és biztonságosabbá teszi a vezetést” – mondta el az egyik feltaláló, Xuesong Zhou, környezetmérnök docens. A szerkezet hat hónapon belül piacra kerülhet, a kezdeti költség várhatóan 50 dollár (mintegy 9700 Ft) lesz, erre jön még a havi szolgáltatási díj.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1213 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x