Űrutazás diszkont áron
Címlap / Őrület / Űrutazás diszkont áron

Űrutazás diszkont áron

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Figyelem! Aki még nem vett jegyet a legközelebbi űrjárgányra, az jobb, ha még egy kicsit kivár, hiszen hamarosan a kialakuló árverseny miatt diszkont árakon juthatunk fel a csillagok közé. Már persze ha közel százezer dollár annak számít... 

Nem djága, óccsó! Akár ez is lehetne a jelmondata az XCOR Aerospace Incorporated elnevezésű amerikai társaságnak, amely a némileg korábban alapított, és az űrutazásokat is hamarabb kezdő Virgin Galactic mellett másodikként száll be az „űrversenybe”. Igen, jól látja mindenki, mára már nem a két szuperhatalom, az USA és a SZU harcol a világűr meghódításáért, hanem két cég a kuncsaftok pénztárcájáért. És biztosak lehetünk abban, hogy ha egy üzlet beindul, megjelennek a követőik is, akik jobban, szebben, gyorsabban vagy még magasabbra, esetleg luxuskörülmények között juttatják majd vásárlóikat az univerzum határára – mert egyelőre csupán ez a cél. Jó ha tudja mindenki, hogy ha leperkál 20 millát, nem válik attol Neil Armstornggá, sőt éppen, hogy csak megkóstolhatja a súlytalanság állapotát. Az XCOR-nál kerek egy percre. Beszíjazva az ülésbe. Nyomáskiegyenlített szkafanderben.


Lehet, hogy már nem is hangzik olyan jól? Azért valljuk be, egyikünk sem volt még az űrben, hacsak Farkas Berci nem rendszeres olvasója a Harmonetnek. Nem lehet semmi élmény, az bizonyos, ki-ki döntse el, hogy mennyire sürgős neki, akar már idén vagy jövőre indulni, vagy megvárja a 2011-ben startoló, versenytársánál fele annyiért az űrbe röpítő XCOR-osokat. A társaság egyébként a NASA egykori pilótáját, Richard Searfoss-t szerződtette a Lynx nevű űrjármű sofőrjének, és a vásárlóknak is jár azért a fél órás űrutazáson túl még öt nap egy arizonai luxushotelben, ahol felkészülhetnek az utazásra, és természetesen a kötelező orvosi vizsgálatokat is elvégzik. Akinek tehát megtetszett a dolog, szabad a választás, és a piac csak bővül. Az sem elképzelhetetlen, hogy néhány évtizeden belül mindennapivá válhat a csillagok meglátogatása.

HarmoNet tipp: Egy úr az űrből - Hamilton űrutazásra készül! >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1250 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x