Vajon számít milyen hosszú az ujja?
Címlap / Őrület / Vajon számít milyen hosszú az ujja?

Vajon számít milyen hosszú az ujja?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Ha a gyűrűsujja hosszabb, mint a mutatóujja, akkor a brit kutatók szerint az ön lehet a tökéletes bróker. 

Egy új tanulmány szerint a relatíve hosszú gyűrűsujj igen szép sikereket jósol a rendkívüli stresszel járó pénzügyi területeken, ahol a gyors gondolkodás, a jó reflexek és erős gyomor kell leginkább. A hosszú gyűrűsujj a kutatók szerint azt jelzi, hogy több tesztoszteronnak volt kitéve az anyaméhben, mely miatt a magasan kvalifikált üzletemberekben kialakul a mentális hozzáállás és a fizikai képességek megfelelő összetétele ahhoz, hogy torokszorongató helyzetben is pénzt tudjanak keresni.

Az eredményeket a Proceedings of the National Academy of Sciences hasábjain teszik közzé. "Nekem is volt egy asztalom a Wall Streeten" - magyarázta a szerző, John M. Coates. "Amíg ott dolgoztam, észrevettem, hogy a brókerek már-már klinikai mániás tüneteket mutattak.
Hallucináltak, eufórikus állapotba kerültek, csökkent az alvásigényük és túlságosan magabiztosnak mutatták magukat. Nem voltak képesek csendben maradni, és nem tudtak megfogalmazni egy kerek, ép mondatot. Olyan érzésem támadt, hogy egy pszichológiai jelenséggel álltunk szemben."

Coates feltételezte, hogy a kerekedői viselkedést egyfajta humán szteroid irányítja, melyet ő "masszívadvn hatalmasként" jellemzett a kedélyre, memóriára és észlelésre gyakorolt hatásában. Különösen a tesztoszteronra gondolt, mert viszonylag kevés női brókeren mutatkoztak a mániákus viselkedés jelei.

"Otthagytam a Wall Streetet, főleg azért, hogy megvizsgáljam a feltételezést, hogy a tesztoszteron hatása érvényesül-e a kereskedők viselkedésében." - mondta Coates, aki kutatómunkáját a Judge Business School és az angol Cambridge Egyetem pszichológiai részlegével együtt végezte.

Hogy készült a tanulmány
Az elképzelés vizsgálatához Coates munkatársaival együtt 20 hónap nyereség-veszteség nyilvántartását vizsgálták meg, 44 férfi bróker bevonásával, a londoni tőzsdéről. A tanulmány kezdetekor mintegy kétszázan dolgoztak a tőzsdén, ezek közül csak hárman voltak nők.

Az összes résztvevőnek a "villámgyors kereskedés" volt a szakterülete. A lassú, kutatási alapon működő kereskedéssel ellentétben villámgyorsan történik a kötvények vétele és eladása, akár 1 milliárd font értékben is. Coates és csapata megfigyelte, hogy a kereskedésnek ez a bizonyos fajtája fizikailag rendkívül igénybe veszi a brókereket. A rendkívül gyorsan zajló ügyletek nagy összpontosítást igényelnek, vizuális éberséget, erős szem-mozgás koordinációt és gyors reakcióidőt, emellett pedig extrém magabiztosságot és kockázatvállalási hajlandóságot.

Korábbi tanulmányok már utaltak arra, hogy ezek a képességek pontosan azok, melyek valószínűleg épp azoknál vannak jelen, akik relatíve nagy mennyiségű tesztoszteronnak voltak kitéve az anyaméhben. Az ő agyuk ugyanis az átlagnál nagyobb érzékenységet mutatnak a keringő tesztoszteron mennyiségére.

Mit találtak a kutatók?
A csapat megjegyezte, hogy a legmegbízhatóbb jele a túlzott magzati tesztoszteron szintnek a hosszabb gyűrűsujj. A mutatóujjhoz való viszonyát korábban a versenysportokban nyújtott teljesítmény előrejelzésére használták. Miután rögzítették a brókerek életkorát és munkatapasztalatát, Coates és csapata felfedezte, hogy a relatíve hosszabb gyűrűsujj a nagyobb üzleti sikerrel járt együtt a villámgyors kereskedés terén.

Kihangsúlyozták, hogy más pénzügyi területeken a tesztoszteron hatása nem feltétlenül bír központi fontossággal. A villámgyors kereskedés speciális világában a hosszabb gyűrűsujj egyet jelent a hosszú távú haszon magasabb szintjével, és azzal, hogy az illető hosszabb időt tölt el ezen a területen.

"Mi vagyunk az elsők, akik ezt tanulmányoztuk, de az eredmények szinte hihetetlenül meggyőzőek." - mondta Coates. "A gazdaság általában túlmutat az emberi testen. De ez azt mutatja, hogy a hormonok fontos szerepet játszanak a piacon, és hogy a test együttműködik az elmével, a test pedig befolyásolja a gazdasági életet."

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1133 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x