Híres férfiak híres hajviseletei
Címlap / Őrület / Híres férfiak híres hajviseletei

Híres férfiak híres hajviseletei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Az ápolt, dús haj már az ókortól kezdve az erőteljes egyéniséggel rendelkező férfiak szimbólumává vált. A bibliai Sámson és Delilah történetében különösen nagy hangsúlyt fektettek a férfi hajára, hiszen úgy gondolták, ebben rejlik ereje, amitől ha megfosztják, legyőzhetővé válik. Már akkor is sejtették, hogy a szép haj az ismerkedésben is kulcsszerepet kap. 

A világtörténelem során a híres férfiaknak gyakran a hajviselete is híressé vált viselőjével együtt. Az 1920-as évek kiemelkedő alakjáról, Albert Einstein Nobel-díjas fizikusról a relativitáselmélet mellett mindenkinek a hófehér, borzas hajú tudós képe ugrik be elsőre. A második világháború miatt a következő évtizedekben inkább csak a katonás, rövidre vágott praktikus hajviselet hódított a férfiak körében.


Az ’50-es évektől kezdve divatossá vált a zselézett, formára beállított haj. A magyar hírességek közül Puskás Ferenc, az Aranycsapat kapitánya jólfésült, zselézett hajjal hódította meg a magyar nők szívét. Ezzel egy időben a világ másik felén Elvis Presley, a Rock ’n’ Roll királya nemcsak zenei és kulturális ikonná vált, de vele együtt elterjedt az Elvis frizura is.


A ’60-as éveket a Beatles elsöprő sikere jellemezte, az együttes tagjai mind zenéjükkel, mind stílusukkal újító erővel hatottak az emberekre, hiszen az ő hatásukra vált világszerte divattá a gombafrizura. A Jackson fivérek a gombafrizurát máshogy értelmezték, amelynek következtében számos színes bőrű férfi hódított az általuk megteremtett jellegzetes mikrofonhajjal.


A ’70-es évek hippi korszakának beköszöntével a félhosszú, hanyag hajviselet uralkodott a férfiak körében. Ennek a stílusnak nagy kedvelője volt Jim Morrison, de gondolhatunk akár a Hair című musical énekes-színészeire is. A korszak másik nagy jellegzetessége a Grease című film által megteremtett férfialak, a John Travoltás, zselézett hajú rosszfiús megjelenés.


A ’80-as években a férfiak előszeretettel viseltek hosszú hajat a világ majdnem minden táján, köszönhetően annak, hogy a hölgyek körében nagy sikert arattak az akkori rock bandák hosszú hajú tagjai. Igen közkedveltté vált a tipikus rock zenészekre jellemző hosszú, göndör haj, mint amilyennel például Slash, a Guns N’ Roses akkori gitárosa büszkélkedhet.


A mai korhoz közeledve a férfiak hajviselete kifinomultabbá vált, napjainkban nincs egy vagy két meghatározó stílus, inkább bizonyos férfitípusokra jellemző hajstílusokat találunk a híres férfiak körében. Az egyik véglet lehet a ’90-es évek sorozathőse, Clark Kent, azaz Superman rövidre vágott és precízen jólfésült jófiús frizurája, míg a másik véglet a rosszfiús, félhosszú, csapzottnak ható haj, melyet talán leginkább Johnny Depp neve fémjelez. A végletek mellett azonban ismét hódit a rövid, sportos frizura is, amire kitűnő példa a magyar jégkorong-válogatottból Majoross Gergely, Fekete Dániel vagy Hetényi Zoltán frizurája, aminek hátterében többnyire a napi edzések, a rendszeres hajmosás és az egyszerűség áll. Mindemellett feltűnik a mindenkori agglegény típusú, sármos őszes halántékú férfi is, aki a maga kiforrott egyéniségével leveszi a nőket a lábáról. Gondoljunk csak Richard Gere és George Clooney őszes hajára, amely - viselőjével együtt - a legtöbb női szívet megdobogtatja.


És hogy ma ki diktálja a divatot? Nem kell nagyon messzire mennünk, maradjunk csak a férfiak kedvenc sportjánál, a futballnál. David Beckham nem csak gólerős jobb lábáról vált híressé, hanem mindig változó, de mindig trendi hajáról is.

A mai férfi hajviselete tehát sok szempontot vesz figyelembe, és általánosságban elmondható, hogy leginkább mindenből magában foglal egy kicsit: trendi mégis praktikus, jólfésült mégis laza, extravagáns de nem túl hivalkodó.

Megfelelő termékek használatával pedig a korpa sem okozhat gondot.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9261 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x