Memória karbantartás - Őrizd meg elméd frissességét! Hogyan?...
Címlap / Őrület / Memória karbantartás - Őrizd meg elméd frissességét! Hogyan?

Memória karbantartás - Őrizd meg elméd frissességét! Hogyan?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Középkorúaknál és idősebbeknél az olyan agytornák, mint az olvasás vagy a játékok segítenek késleltetni vagy megelőzni a memória hanyatlását, állítja egy új tanulmány. 

Dr. Yonas Geda, a New York állambeli Rochesterben található Mayo Klinika ideggyógyásza és pszichiátere vezetésével 197, 70 és 89 év közötti, enyhe memóriaproblémákkal küzdő embert vizsgáltak, a kontrollcsoportot 1124 egészséges ember alkotta. A résztvevőket mindennapi tevékenységeikről kérdezték, összehasonlítva az elmúlt évet 50-65 év közötti korukkal. A kutatók azt találták, hogy akik idősebb korukban olyan hobbikat űztek, mint az olvasás, játékok, számítógép vagy kézművesség, például fazekasság vagy varrás, 30-50 százalékkal kisebb eséllyel szenvedtek memóriaproblémáktól. Emellett a napi hét óránál többet tévézők memóriája is nagyobb eséllyel romlott.

"Nagyon izgalmas ez a vizsgálat, mivel azt mutatja be, hogy az öregedés nem feltétlenül egy passzív folyamat. Ha tornáztatjuk az elménket, kivédhetjük a memória romlását" - mondta el Dr. Geda, azonban hozzátette, hogy további kutatásokra van még szükség az eredmények igazolása érdekében.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2675 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x