Kéj és szex a reklámban
Címlap / Őrület / Kéj és szex a reklámban

Kéj és szex a reklámban

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

Vajon szexuális tartalmú képekkel tényleg mindent el lehet adni? Egy, a Journal of Consumer Research című lapban megjelent cikk szerint igenis vannak olyan módszerek, amelyek segítségével a férfi és női vásárlókat is el lehet szédíteni. 

A mostani kiélezett gazdasági versenyben a reklámcégek egyre kihívóbb és provokatívabb eszközöket használnak a vásárlók megnyerésére. Korábbi kutatások adatai szerint a szexuális tartalmú reklámok a nőkből általában negatív reakciókat váltanak ki. Darren W. Dahl, Jaideep Sengupta és Kathleen D. Vohs kutatók szerint azonban nem ilyen egyszerű a helyzet.

„A korábbi nézetek szerint a férfiak minden esetben vevők a szexuális tartalmú reklámokra, míg a nők az érzelmi intimitást előtérbe helyezve elutasítják azokat - írják a kutatók - Vizsgálataink szerint azonban, ha a szexuális tartalom a nők értékrendjét (hűség, elkötelezettség, odaadás) figyelembe véve jelenik meg, akkor ugyanolyan vonzó lehet a gyengébb nem számára is."

”Az ízlésesebb szexuális tartalmú reklámok tehát ugyanúgy elérhetik céljukat férfiaknál és nőknél egyaránt" - írják a kutatók.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1152 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x