Berecz András estje - Magyarország reneszánsz pincemúzeumában...
Címlap / Őrület / Berecz András estje - Magyarország reneszánsz pincemúzeumában

Berecz András estje - Magyarország reneszánsz pincemúzeumában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

"Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. Lassan huszonöt éve. Kedves dalaim és meséim a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai." vallja Berecz András mesemondó, népdalénekes, néprajzkutató, előadóművész és tréfamester.  

A kivételesen sokoldalú előadó, művészetével, meséivel kapcsolatot teremt egy sokak számára távolinak tűnő világ és a ma embere között. A magyar népmesék bölcsességét, furfangját, fergeteges humorát tapintható közelségbe hozza; követe, tolmácsa a régi időknek, amelyben magunkra találhatunk, feloldódhatunk, hiszen a mesék előadója a mában él, üzenete a múltból táplálkozva a mai emberekhez szól.
 
A hagyományos magyar népmesemondás szinte egyetlen ismert képviselőjének népszerűsége évtizedek óta töretlen, rajongóinak tábora pedig egyre nő, ezért külön öröm, hogy márciusban ismét a Királyi Borház is Pincemúzeum vendége.
 
Az est során Berecz András tréfáit, könnyfakasztóan nevettető történeteit kiváló borok társaságában ízlelheti meg a közönség. A 19 órakor kezdődő program Magyarország egyetlen reneszánsz pincemúzeumát, 700 éves pinceágait is  bemutató sétával kezdődik, a program borkóstolóval és hidegtálas vacsorával (“Ízelíto kamránk legjavából“) is kiegészül, 20 órától pedig Berecz András meséivel, dalaival folytatódik.
 
Még több információ Berecz Andrásról
Berecz András énekes, mesemondó 1957-ben született Budapesten. Az első dalokat édesanyjától tanulta, aki a kunhegyesi táncos, tréfamester és nótafa, Tanka Gábor lánya. Húsz éve gyűjt dalokat, meséket, tréfákat Erdélyben, Moldvában, a Felvidéken, Somogyban, Szatmárban, a Nyírségben. Volt rakodó segédmunkás, erdőművelő és jogi egyetemista is, míg "hajszolt embertársai örömét keresgélő énekes, mesemondó" lett. Számos lemezt, kazettát, CD-t, rádió- és televíziófelvételt készített Magyarországon, Európában, Amerikában és Kanadában is. Tagja az Ökrös és az Egyszólam zenekarnak. Bú hozza, kedv hordozza címmel írt néprajzi tanulmányt.
Díjai: 1985. a Népművészet Ifjú mestere, 1990. Magyar Művészetért díj, 1993. Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt, 2001. Magyar Örökség Díj, 2005. alternatív Kossuth-díj.
 
Március 11. (szerda) 19 ó

Királyi Borház és Pincemúzeum
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 990 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x