HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-22
Címlap / Őrület / Káros lehet a túlzott optimizmus

Káros lehet a túlzott optimizmus

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-22

Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy a különböző tervek megvalósításához nem mindig ideálisak a feltételek. Emiatt gyakran olyan célokat tűzünk ki magunk elé, amelyek megvalósíthatatlanok. 

 

Ugyanakkor a Duke Egyetem kutatásai szerint a tervezésnél elég egy kis emlékeztető - hogy a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy szeretnénk -, és máris jóval reálisabban látjuk a dolgokat. Kurt Carlson és Robin J. Tanner professzorok kutatásaiból egyértelműen kiderül, hogy a legtöbben képtelenek vagyunk saját viselkedésünket megjósolni.

A kísérletek során a kutatók arra kérték a résztvevőket, saccolják meg, két hét alatt hányszor fognak testedzést végezni. A résztvevők átlagosan 4,48-ra saccolták a testedzések számát. Ehhez képest a két hét alatt mindössze 3,38-szor sikerült lejutniuk az edzőterembe.

A kutatók szerint a túlzó becsléseknek könnyen gátat lehet szabni: "Mielőtt belevágunk valamibe, kérdezzük meg magunkat: hogyan működne ez egy idealizált valóságban? És hogyan a való életben? - magyarázza Tanner professzor - Ebben az esetben sokkal tisztább képet kaphatunk lehetőségeinkről."

"Nagyon fontos, hogy az emberek különbséget tudjanak tenni az idealizált valóság, és a való élet közt, hiszen így egy csomó kellemetlen helyzet elkerülhetővé válik" - nyilatkozta Tanner professzor.

A kutatás részletes leírása a ’Journal of Consumer Research’ című szaklap 2009. februári számában olvasható.

Medipress 
 
[2248]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
Sokan mondják, hogy tökéletes autógumi nem létezik. Ezt azért megcáfolnánk, de tény, hogy minden időjárási viszontagsághoz más-más típus való... tovább >>

 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


x