HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19
Címlap / Őrület / Káros lehet a túlzott optimizmus

Káros lehet a túlzott optimizmus

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19

Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy a különböző tervek megvalósításához nem mindig ideálisak a feltételek. Emiatt gyakran olyan célokat tűzünk ki magunk elé, amelyek megvalósíthatatlanok. 

 

Ugyanakkor a Duke Egyetem kutatásai szerint a tervezésnél elég egy kis emlékeztető - hogy a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy szeretnénk -, és máris jóval reálisabban látjuk a dolgokat. Kurt Carlson és Robin J. Tanner professzorok kutatásaiból egyértelműen kiderül, hogy a legtöbben képtelenek vagyunk saját viselkedésünket megjósolni.

A kísérletek során a kutatók arra kérték a résztvevőket, saccolják meg, két hét alatt hányszor fognak testedzést végezni. A résztvevők átlagosan 4,48-ra saccolták a testedzések számát. Ehhez képest a két hét alatt mindössze 3,38-szor sikerült lejutniuk az edzőterembe.

A kutatók szerint a túlzó becsléseknek könnyen gátat lehet szabni: "Mielőtt belevágunk valamibe, kérdezzük meg magunkat: hogyan működne ez egy idealizált valóságban? És hogyan a való életben? - magyarázza Tanner professzor - Ebben az esetben sokkal tisztább képet kaphatunk lehetőségeinkről."

"Nagyon fontos, hogy az emberek különbséget tudjanak tenni az idealizált valóság, és a való élet közt, hiszen így egy csomó kellemetlen helyzet elkerülhetővé válik" - nyilatkozta Tanner professzor.

A kutatás részletes leírása a ’Journal of Consumer Research’ című szaklap 2009. februári számában olvasható.

Medipress

 
 
[2446]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x